Diari digital d'Andorra Bondia

Les negociacions amb la Unió Europea centren la primera reunió d'Espot durant el viatge oficial a Croàcia


Escrit per: 
Redacció/Foto:SFGA

Les respectives negociacions que mantenen Andorra i Croàcia amb la UE han centrat la primera reunió que ha mantingut el ministre d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, amb el seu homòleg croat, Gordan Jandrokovic, en el marc de la visita oficial que el ministre està fent a Croàcia.

Durant la trobada que han mantingut els dos ministres aquest divendres al matí, segons informen des de l'executiu a través d'un comunicat, a banda de parlar de la voluntat dels dos governs d’estrènyer les relacions econòmiques i comercials ja existents i de promoure el turisme en ambdós països, també han tractat abastament les respectives negociacions amb la Unió Europea.

El ministre Espot ha explicat al seu homòleg la voluntat del Govern de negociar un acord d’associació ad hoc amb la UE que permeti a Andorra formar part del Mercat Interior i aconseguir un espai econòmic pels petits estats tenint en compte les especificitats històriques, geogràfiques i demogràfiques i la declaració 3 de l’article 8 del Tractat de Lisboa.

De la seva banda, Jandrokovic ha explicat al ministre Espot el llarg procés d’adaptació de la legislació comunitària i l’equip creat al si del Ministeri amb mil persones que treballen perquè Croàcia sigui membre de la UE a partir del proper 2012.

Paral·lelament, Xavier Espot també ha estat rebut per la primera ministra de Croàcia, Jadranka Kosor, i pel president del Parlament, Luka Bebic, que ha traslladat al ministre una invitació al síndic general i el seu interès per crear un grup d’amistat entre els dos parlaments.

Els ministres han acordat mantenir el contacte en properes trobades en el marc de la seva assistència a la Reunió Ministerial de l’OSCE que se celebrarà a Astana els propers 1 i 2 de desembre. El Principat d’Andorra i Croàcia van signar relacions diplomàtiques el 28 d’abril del 1995 i hi ha un ambaixador acreditat, Neven Pelicaric, amb residència a Madrid des del 28 de setembre del 2009.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte