Diari digital d'Andorra Bondia
Roda de premsa de presentació del ministre Filloy, aquest matí.
Roda de premsa de presentació del ministre Filloy, aquest matí.

Les pensions més baixes i les de solidaritat s'apujaran un 3,5% al 2021


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: SFGA

Ho havia insinuat a mig agost en el marc de la signatura d’un conveni amb la Federació d’Associacions de la Gent Gran i ahir ho va confirmar: les pensions amb un import inferior al salari mínim interprofessional i les de solidaritat per a persones amb discapacitat i per a la gent gran s’apujaran l’any que ve un 3,5%, com ho han fet aquest any. Així ho va anunciar el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, durant la presentació del projecte de Llei de mesures urgents en matèria d’arrendaments de finques urbanes i millora del poder adquisitiu que ahir mateix va entrar a tràmit. 

Pel que fa a les novetats en matèria d’habitatge, una de les  principals és que els comuns podran decretar en sol urbà consolidat la reducció temporal del percentatge de cessió obligatòria de sol per a habitatges destinats a lloguer, i del seu equivalent econòmic, fins a un 0% per un període de 18 mesos, “sempre que ho desitgin”. El projecte de llei també preveu la pròrroga dels contractes de lloguer a manca d’acord entre les dues parts i que només es podran apujar segons l’IPC. Igualment, recull l’augment fins a un 15% de la bonificació específica per incentivar la rehabilitació d’habitatges destinats a arrendament i la flexibilització de les condicions per efectuar les reformes de pisos destinats al lloguer. Precisament aquest any, un total de 174 pisos han entrat a formar part del mercat de lloguer gràcies a la relaxació d’aquests requisits. 

Segons Filloy, l’habitatge és una qüestió “essencial” per a l’Executiu. En aquest sentit, va insistir que “és injust dir que el Govern o els comuns no estan fent res per promoure l’habitatge de lloguer”. Per això, va defensar que en aquests moments “hi ha moltes mesures per flexibilitzar el mercat del lloguer d’habitatge”, tot i que “ningú pot aportar una solució màgica”.

pensions baixes
de solidaritat
3
5%
2021

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte