Diari digital d'Andorra Bondia
Les tres candidatures presentades a Canillo.
Les tres candidatures presentades a Canillo.

Les tres llistes presentades a Canillo mostren “la bona salut de la democràcia”


Escrit per: 
M.P.A.

Els electors canillencs, a diferència del que va passar a les dues conteses electorals anteriors, tindran tres opcions de vot a les eleccions del 7 d’abril. Les tres candidatures que es presenten a la parròquia de Canillo són:  Demòcrates per Andorra (DA),  d’Acord, la marca paraigua de Liberals d’Andorra (L’A) i el Partit Socialdemòcrata (PS), i Andorra Sobirana (AS). La primera de les formacions està encapçalada per la fins ara consellera general Meritxell Palmitjavila i la subsíndica Mònica Bonell, la segona per Cristina Valen i Josep Antoni Reina, i la tercera per Ricard Riba i Aret Boronat.

Els més matiners a presentar la llista al Comú de Canillo, ahir a les 9.30 hores, van ser Demòcrates per Andorra. Palmitjavila va remarcar que encaren el repte “amb molta il·lusió i amb moltes ganes” i esperant que aquesta candidatura “il·lusioni els ciutadans de Canillo”. El ministre de Turisme en funcions, Francesc Camp, i l’exministre d’Ordenament Territorial, Xavier Jordana, van ser els encarregats de presentar la llista de DA. Camp va declarar que aquesta candidatura era “la millor possible que podíem fer a Canillo, amb dos valors segurs, ja que tenen una llarga experiència al Consell General” i amb la incorporació de “valors nous” pel que fa als suplents. També va afegir que DA, que “té vocació de país”, combina “un programa reformista i continuista respecte dels darrers vuit anys”. 

Andorra Sobirana va ser la segona formació a presentar la seva candidatura a Canillo i va comptar amb la presència del seu candidat a cap de Govern, Eusebi Nomen, que es va comprometre a defensar durant la campanya un programa electoral, “que serà més aviat un compromís social”. Per la seva banda, Riba va destacar que tot i ser un “partit nou”, consideren que tenen “moltes possibilitats” a Canillo, ja que es basen “en un programa molt sòlid”.

La darrera de les llistes que es va presentar al Comú de Canillo va ser d’Acord. Ho van fer la candidata número 3 del PS a la llista nacional, Judith Salazar, i el candidat número 6 de L’A a la llista nacional, Domènec Bascompte, arxiver del comú canillenc. Salazar va manifestar que d’Acord, tot i integrar “dues sensibilitats”, és una candidatura basada en “enteses i en un projecte comú de país”. Pel que fa a Cristina Valen, va assenyalar que procedeix de les Joventuts Socialdemòcrates i que “té una trajectòria política tot i que no hagi tingut una projecció tan pública”.  De la seva banda, Bascompte va dir del seu candidat que “ens pot aportar molt, perquè coneix molt bé la parròquia”. Quant a l’acord entre L’A i el PS, va declarar que han treballat plegats de manera “agradable i senzilla”, compartint “les mateixes línies i objectius, i per tant penso que és una candidatura que no presenta massa fissures des del seu començament”.

Validació
Una sessió extraordinària de Consell de Comú va servir per aprovar per unanimitat la proclamació de les tres candidatures. Després d’aquesta sessió, el cònsol major, Josep Mandicó, va valorar positivament que hi hagi tres llistes, “perquè el joc democràtic estarà molt més obert i és molt important per a la bona salut de la democràcia”. El cònsol va desitjar “bona sort” a les tres “i que guanyi el millor”.

tres
llistes
Canillo
Salut
democràcia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte