Diari digital d'Andorra Bondia

Les veus de la Coral de Saint Marc obren el Colors de Música a Escaldes


Escrit per: 
Redacció


La Coral de Saint Marc serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la 26a edició del Festival Internacional Colors de Música d’Escaldes-Engordany, i ho farà aquesta nit a les deu, al Prat del Roure, amb una proposta ben diferenciada de la que generalment s’inclou en el cartell del Colors de Música.

De fet, segons el ritme de venda d’entrades –ahir, al tancament d’aquesta edició, ja se n’havia venut més de la meitat– tot apunta que la decisió de  proposar cant coral al programa ha estat molt ben acceptada pel públic.
Fundat el 1986, aquest conjunt mixt està integrat per uns 55 cantors de 10 a 15 anys, tots ells escolaritzats al centre de Saint Marc de Lió. Els integrants de la Coral de Saint Marc formen part de la Federació Francesa i Internacional de Petits Cantaires i la coral està considerada una de les millors de petits cantors d’Europa. Després d’un milió d’àlbums venuts i una gira triomfal per tot el món, l’aventura d’aquests coristes continua i s’aturarà per una nit a Escaldes-Engordany.
El gran canvi d’aquesta coral va arribar el dia que Nicolas Porte va decidir presentar-los al càsting convocat per a la pel·lícula Los chicos del coro. Després d’un difícil procés de selecció, els petits cantors de Saint Marc van ser escollits per posar les seves veus a la pel·lícula, que Christopher Barrantier va estrenar el 2004. Aquests nens compaginen els seus estudis acadèmics amb la música, mentre aprenen a conviure i coneixen altres cultures. Quan compleixen 15 anys poden passar a formar part del conjunt vocal Sequentia.
 Amb motiu del seu concert a Escaldes-Engordany, la Coral de Saint Marc compartirà escenari amb el Cor dels Petits Cantors d’Andorra. Les dues corals pujaran juntes a l’escenari per interpretar diversos temes. Pel que fa al repertori de la Coral de Saint Marc, inclou música sacra, des del gregorià fins al segle XXI, però també música contemporània.
Amb el concert d’aquesta nit s’obre el festival Colors de Música, que aquest any compta també amb la bailaora Cristina Hoyos. Pel que fa la resta de concerts, la consellera de Cultura va assenyalar que aquest any també es proposarà una actuació de pop-rock adreçada al públic jove, però encara no està tancada. En total, per programar la 26a edició del Festival Internacional Colors de Música el departament de Cultura ha comptat amb una partida de 80.000 euros.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte