Diari digital d'Andorra Bondia

L’estudi conclou que la pròrroga del pressupost envaeix competències


Escrit per: 
Agències

El grup parlamentari reformista ha alertat que l’informe extern que va encarregar la Sindicatura en relació amb el reglament de pròrroga del pressupost determina que envaeix les competències que la Constitució atorga al Consell General.

Davant d’aquestes conclusions, el president del grup, Joan Gabriel, ha demanat a la Sindicatura que actuï en conseqüència i acordi anul·lar el decret. Gabriel considera que “estem davant d’una invasió flagrant de competències” i que, per tant, la Sindicatura “no tindrà cap més opció”.
L’informe extern encarregat a instància de Coalició Reformista a un catedràtic en dret constitucional, Enoch Alberti, ja és en mans de la Sindicatura, tal com ha explicat el president del grup parlamentari reformista, i “va en la mateixa línia del que ja vam denunciar”.
El decret que va fer el Govern servia per prorrogar el pressupost del 2009, així com tots els crèdits extraordinaris aprovats durant el 2010, fet que, segons Gabriel, “volia dir que era més còmode governar sense pressupost que amb pressupost”. Segons ja va denunciar CR, així com ApC, els crèdits extraordinaris que no han estat activats quedarien anul·lats a 31 de desembre i només es podrien prorrogar els que sí que han estat adjudicats, que com que són de caràcter plurianual tenen un venciment de cinc anys.
Una posició que quedaria avalada ara per l’informe extern, tal com ha assegurat CR. De fet, el document conclou que hi ha una alteració i innovació del règim de pròrroga pressupostària, així com una vulneració del principi d’anualitat del pressupost i una invasió dels poders que la Constitució atorga al Consell General. Coalició Reformista esperarà la decisió que prengui avui la Sindicatura, que es preveu que es reuneixi per aquest assumpte i, si fos el cas, el Consell podria dirigir un requeriment al Govern i, en cas de desestimació, pot interposar el conflicte de competències davant el Tribunal Constitucional.

Debat del pressupost
D’altra banda, la junta de presidents celebrada ha suggerit a la comissió permanent que el debat sobre el pressupost pugui tenir lloc el dia 1 o 2 de febrer, segons Gabriel.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte