Diari digital d'Andorra Bondia
L’executiu contracta treballs d’assessorament a 150 € l’hora
L’executiu contracta treballs d’assessorament a 150 € l’hora

L’executiu contracta treballs d’assessorament a 150 € l’hora


Escrit per: 
Redacció

El Govern ha adjudicat els treballs d’assessorament en el procés de negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea al catedràtic de dret constitucional i ciència política de la Universitat de Barcelona i exmagistrat del Tribunal Constitucional d’Andorra, Pere Vilanova, segons recollia ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).
El contracte, en principi per a aquest any 2016 tot i que és renovable previ acord de l’executiu per períodes trimestrals successius fins a un màxim de quatre anys o fins a l’acabament del mandat del titular d’Afers Exteriors, preveu el pagament de 150 euros per hora treballada en aquesta tasca d’assessorament fins a un màxim de 45.000 euros per any de contracte.
El desembre passat Vilanova va ser nomenat membre, per part d’Andorra, a la Comissió Europea per a la Democràcia per Mitjà del Dret, coneguda com a Comissió de Venècia, en substitució de Miquel Àngel Canturri, en un mandat que es preveu que acabi el 2 de maig del 2018 tot i que es pot prorrogar quatre anys més.
La Comissió de Venècia del Consell d’Europa és un grup d’experts altament qualificats en qüestions jurídiques i en qüestions particulars de dret constitucional. Cada Estat membre nomena el seu membre expert. Els membres es reuneixen en sessions plenàries quatre cops a l’any a Venècia.  A més, els experts efectuen missions específiques sobre el terreny encarregades a cada membre i remunerades per la Comissió. 
L’objectiu d’aquestes missions és assessorar els estats membres de la Comissió de Venècia en el desenvolupament dels processos constitucionals i en l’adequació dels sistemes jurídics i institucionals a les normes internacionals en matèria de democràcia i drets humans, en particular les reformes constitucionals, modificacions dels sistemes judicials o la participació en la vida pública de les persones que pertanyen a minories.

Pere Vilanova
Govern
assessorament
acord d'associació
Unió Europea
ue

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte