Diari digital d'Andorra Bondia

L’executiu dóna el vistiplau al reglament del cos de banders


Escrit per: 
Redacció

El Govern va aprovar ahir el reglament del cos de banders, un text que deriva de la llei que va ser aprovada el 2008. De fet,  en el text es marcava un període d’un any per desenvolupar aquest reglament.
D’aquesta manera, es regulen aspectes d’organització, la distribució del temps de treball i la descripció i l’ús del vestuari, el material i els mitjans tècnics, entre altres aspectes.
A més, com a aspecte a remarcar, el nou reglament detalla d’una forma clara i precisa la carrera professional dins del cos. D’una manera específica, s’hi fa esment de les especialitzacions i es detallen les condicions d’accés, de promoció i d’assoliment d’una plaça en un concurs, així com les tasques que s’hauran de realitzar.
El text també inclou les funcions específiques de cada perfil de bander, la distribució del temps de treball, les condicions del port d’arma, les diferents formacions a les quals poden accedir els banders i, en general, tots els drets i deures que comporta l’exercici de la professió.
Tant el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, com el director de Banders, Miquel Rossell, van posar en relleu que al llarg d’aquests anys hi ha hagut diferents textos que han servit per regular el cos. El ministre va destacar que tot i que aquesta aprovació arriba al final de la legislatura val més aprovar-ho ara que no pas que “s’allargui més” i va comentar les dificultats que hi va haver per trobar un director del cos i que, posteriorment, es van haver de dur a terme tasques per fer els canvis oportuns i que, a més a més, la feina per a la redacció d’aquest reglament ha estat llarga, ja que va recordar que es tracta d’un text amb 52 articles.
Quant als efectius amb què compta el cos i la necessitat que aquesta plantilla s’ampliï, Camp va recordar que en el pressupost per a aquest any hi ha una partida prevista per a la cobertura de dues de les cinc vacants que hi ha actualment al cos. Rossell va afegir que aquestes dues incorporacions ajudaran a dur a terme la feina que s’ha intentat fer amb setze efectius i la “màxima professionalitat”. D’aquesta manera, Camp va remarcar que la feina es cobria però que hi havia moltes hores compensades, que ara es podran reduir.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte