Diari digital d'Andorra Bondia

L’executiu dóna prioritat al desdoblament de la Massana


Escrit per: 
Redacció

Primera visita del ministre d’Ordenament Territorial, Vicenç Alay, a les obres del futur túnel dels Dos Valires. En l’estrena d’ahir el ministre va aprofitar per fer un balanç davant la premsa de la situació actual de l’obra i, el més destacat, per donar unes breus pinzellades sobre els futurs equipaments que el Govern tirarà endavant.

En aquest sentit, Alay va comentar que “és a l’agenda immediata” començar a treballar per construir, al més aviat possible, el desdoblament de la Massana, el vial que unirà la futura rotonda dels Dos Valires amb Santa Caterina, envoltant tot el centre massanenc.
Segons Alay, ell i el seu Govern no poden permetre que la falta de liquiditat els condicioni l’execució d’infraestructures necessàries, i és per això que a hores d’ara estudien reformular el finançament del viaducte de la boca oest i de la resta del projecte. El que busca l’executiu amb aquesta recerca és poder reduir la despesa a curt termini per poder engegar altres obres com la del desdoblament.
De fet, Alay ja va comentar que de cara al pressupost de l’any vinent ja s’ha reservat diverses partides pressupostàries per fer prospeccions i estudis, a tall de preparació i per confeccionar el projecte final d’obra.
De la mateixa manera que el ministre va parlar de les futures infraestructures, també va esmentar quins són els projectes del Govern anterior que no es faran en aquest mandat. Un d’aquest és el túnel del Solà, un vial de cinc quilòmetres que uniria Santa Coloma amb la capital. Alay va comentar que no està plantejat “ni en un termini immediat ni a mitjà termini” i va esmentar que es tracta d’una obra que “cal replantejar-se”.

obres estructurals
Josep Maria Huertas, cap d’obres del ministeri d’Ordenament Territorial, va comentar que l’estructura de tot el desdoblament de la Massana quedarà enllestida en el termini d’un mes i que després es construirà una voravia, s’hi col·locarà l’enllumenat i es faran diverses actuacions relacionades amb el trànsit.
Huertas, a més, va esmentar que de moment els terminis s’estan complint i que l’any 2011 quedarà enllestida l’obra, inclosa la rotonda que es fa a la boca est, a l’avinguda de la Bartra d’Encamp.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte