Diari digital d'Andorra Bondia
Eric Jover i Joan Martínez Benazet en la compareixença d'aquest vespre.
Eric Jover i Joan Martínez Benazet en la compareixença d'aquest vespre.

L'executiu es planteja restriccions internes si els ciutadans fan cas omís de les recomanacions


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Si els ciutadans no respecten les mesures decretades o fan cas omís de les recomanacions per fer front a la propagació del coronavirus, el Govern es plantejarà "fer un pas més enllà" en les decisions adoptades i fins i tot es podrien adoptar "restriccions en la mobilitat interna".

Així ho ha avançat el ministre de Finances i portaveu de l'executiu, Eric Jover, en la compareixença d'aquest vespre on, juntament amb el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, han fet el punt a la situació de l'epidèmia del Covid-19 al país. 

I és que Jover ha explicat que en les primeres 24 hores de funcionament, el nou telefòn 188, on es poden adreçar per qualsevol consulta sobre aspectes no sanitaris del Covid-19, ha rebut fins a 664 rucades, la majoria de les quals per sol·licitar informació sobre el tancament d'establiments per dubtes sobre la tipologia de comerços que han de tancar les seves portes així com també sobre aspectes i drets laborals, però a la vegada queixes de ciutadans que posaven de manifest comportaments incívics i gens respectuosos amb les mesures i recomanacions adoptades. 

El ministre ha posat d'exemple la situació que s'ha viscut al matí al Pas de la Casa on diversos comerços han obert ignorant l'ordre de tancament o com les viscudes al migdia en algun berenedor on tot i estar precintat nombrosos ciutadans s'hi han acostat a fer barbacoes així com també les concentracions de persones que s'han donat en alguns parcs.

"Hem anat endurint les mesures legals i no ens agradaria haver de fer més passos", ha alertat el ministre, que ha insistit en que "si en les pròximes hores no s'imposa el rigor i la corresponsabilitat, el Govern es plantejarà anar un pas més enllà". I és que "necessitem que els ciutadans siguin responsables" ha insistit el ministre, apel·lant a la col·laboració de tothom per tal d'evitar la propagació del coronavirus.

D'altra banda, i responent també a algunes de les demandes que els ciutadans han fet arribar a través del 188, Jover ha volgut tranquil·litzar el col·lectius dels autònoms i ha avançat que en la llei òmnibus que s'està preparant hi ha també "elements en relació a la seva cotitizació a la Caixa Andorrana de Seguretat Social". En aquest sentit, i a l'espera que es concreti la iniciativa els propers dies, el ministre, que ha avançat que s'estudiarà també cas per cas la situació dels treballadors temporers, sí ha confirmat que es mirarà que els treballadors per compte propi "puguin revisar a la baixa la seva cotització i, en tot cas, regularitzar, si és el cas, la situació a posteriori".

L'executiu es planteja restriccions internes si els ciutadans fan cas omís de les recomanacions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte