Diari digital d'Andorra Bondia
El departament de Treball.
El departament de Treball.

L’executiu fa efectiu els pagaments de 7.756 STCT i RJL però admet dificultats


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

Complint amb els terminis previstos, el Govern va començar a fer efectius ahir els pagaments a 7.756 assalariats afectats per suspensions temporals del contracte de treball (STCT) o per la reducció de la jornada laboral (RJL), segons va confirmar el ministre portaveu, Eric Jover, que va admetre, però, que no tots els treballadors concernits per aquestes mesures van percebre ahir la part corresponent al Govern.
En aquest sentit, el ministre va precisar que hi ha dues casuístiques que dificulten aquests pagaments. Així, en alguns casos l’executiu no disposa de les “dades bancàries dels assalariats o dels treballadors per compte propi per fer l’ingrés”, i per tant s’està “en espera que se’ns complementin aquestes dades”. En altres ocasions, va continuar el ministre, el departament de Treball està portant a terme el “procés d’anàlisi” de les dades que han aportat les empreses en les sol·licituds dels STCT i de les RJL i s’han requerit complements d’informació que, o bé encara no s’han lliurat o que encara s’estan analitzant. Un cop finalitzades aquestes verificacions es procedirà al pagament corresponent.

No al text del PS

D’altra banda, el Govern ha emès un criteri desfavorable respecte a la proposició de llei presentada pel PS per modificar la Llei 5/2020 de mesures urgents per la situació d’emergència sanitària, criteri que recollia ahir el Butlletí del Consell General. Els socialdemòcrates consideraven que calia modificar el text per introduir millores per als autònoms, però des de l’executiu convenen que la proposició “no aporta elements significatius” que hagin de ser presos en consideració.
De fet, la major part de les propostes del PS es considera que ja van quedar solucionades amb la darrera modificació de la llei votada el 25 de maig; pel que fa a aquelles que el PS considerava que s’havien de desenvolupar per via legislativa, des del Govern s’argumenta que no és necessari. 
Per últim, altres propostes  dels socialdemòcrates, el Govern troba que no respecten el principi de corresponsabilitat i de ponderació que creuen que ha de guiar l’acció política de les institucions del país.

l'executiu
efectiu
pagaments
STCT
RJL
admet
dificultats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic