Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, ha fet arribar als empleats públics el pla de places.
La ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, ha fet arribar als empleats públics el pla de places.

L’executiu farà fixos 214 funcionaris des d’ara i fins al setembre del 2019


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Des d’aquest segon trimestre de l’any i fins al tercer trimestre del 2019, el Govern de Demòcrates per Andorra (DA) preveu fer fixos fins a 185 treballadors públics, xifra que s’eleva a 214 si es tenen en compte les 29 places previstes per als diferents cossos especials.
Així figura si més no al document Planificació dels processos de selecció de places fixes 2018-2019, al qual ha tingut accés aquest rotatiu, que la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, ha fet arribar als treballadors públics, acompanyat d’una carta de presentació en què s’explica que per elaborar el pla s’han tingut presents, al marge de les prioritats de l’executiu, les places vacants d’exercicis anteriors i les de nova creació d’aquest 2018.
A més, en la carta s’hi explica que el pla, que no inclou aquelles places els processos de selecció de les quals s’hagin iniciat  en el primer trimestre d’enguany, s’actualitzarà cada trimestre per tal d’incorporar-hi qualsevol modificació que hi pugui haver, ja sigui per qüestions de baixes, reserves de plaça i canvis de perfils d’alguna plaça, entre d’altres.
Deixant de banda la trentena de places per a cossos especials, més de la meitat dels processos de selecció de places, 106, es faran fins al desembre vinent, quan tindrien lloc les eleccions generals si finalment el cap de Govern decideix avançar-les, i el 82%, si segueix el pla, estaria fet el març del 2019, quan tocaria convocar eleccions en el cas d’esgotar la legislatura.
La planificació dels processos de selecció de places està feta per trimestres i arrenca ja el segon d’enguany. Així, entre abril i juny es preveuen 34 places, entre el juliol i el setembre vinent n’hi ha previstes 42 i per al darrer trimestre del 2018 la previsió és de 30. El gruix de les places restants per al 2019 estan previstes per al primer trimestre, 46, mentre que per al segon i tercer en quedarien 23 i 10 , respectivament.
El 71,3% de les places, 132, se les reparteixen el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, que és amb 41 el que més places fixes consolidarà, Afers Socials, Justícia i Interior, amb 32 places sense tenir en compte les dels cossos especials, Ordenament Territorial, que preveu 31 llocs de treball fixos i el ministeri de Cultura, Joventut i Esports, amb 28 places.
En el cas d’Educació, i exceptuant  una plaça d’administratiu i dues de tècnics previstes abans del setembre vinent, la majoria, 30, i destinades al cos docent, estan previstes per al primer trimestre de l’any vinent, mentre que per al segon trimestre es deixarien vuit places d’administratiu més. En canvi, en el cas d’Afers Socials, Justícia i Interior, les 32 places previstes seran per a aquest 2018.

29 de les places són per a cossos especials 

Fins a 29 de les places previstes en la Planificació dels processos de selecció de places fixes 2018-2019 corresponen als cossos especials i no estan calendaritzades perquè, segons s’explica al document, seran els diferents cossos qui, en funció de les seves necessitats i disponibilitat per realitzar els períodes de formació corresponents, acordaran amb Funció Pública les convocatòries de les places previstes. Del total de places que figuren en el pla, 13 seran per al servei de Policia, 10 per a Duana, 3 seran per a agents penitenciaris, 2 per a bombers i, finalment, la darrera per al cos de banders.

executiu
fixos
funcionaris
214
setembre
ara
2019
farà

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte