Diari digital d'Andorra Bondia

L’executiu no veu viable el text d’ApC sobre els horaris


Escrit per: 
Redacció

El Govern creu que la proposició de llei presentada pel grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC) sobre els horaris comercials no és viable, ja que conté mancances i aspectes que cal millorar. Així ho exposa en el criteri publicat al Butlletí del Consell General.

Tot i així, deixa clar que aquest criteri no exclou que es considera necessària una proposició de llei que reguli l’establiment dels horaris comercials. Així, indica que els decrets amb què s’ha regulat els horaris comercials no incompleixen la Constitució, tal com s’havia alertat des d’ApC.
El Govern tampoc no comparteix que el darrer decret hagi creat confusió i tensions, tal com indiquen els centristes, i afegeix que les mostres de rebuig d’una part dels agents econòmics al decret no han comportat “tensions especials”. Tot i així, coincideix amb ApC que seria un avenç adaptar a la pràctica real les actuacions de determinats establiments, però critica la indefinició a l’hora de determinar alguns aspectes que afecten el comerç de barri o les benzineres, entre d’altres.
D’altra banda, no està d’acord amb la proposta de tancament obligatori l’1 de maig sempre que s’escaigui en dilluns, i si no és el cas, traslladar-lo al primer dilluns després d’aquest dia perquè podria causar confusió. Pel que fa a la compensació dels assalariats que treballin en diumenge amb deu diumenges de festa a l’any, el Govern considera que caldria també considerar els treballadors de cap de setmana. Pel que fa a les sancions, s’indica que cal definir millor el procediment i els òrgans, tot i que reconeix com a “força justa” la fórmula proposada.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte