Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge d'arxiu de l'entrada a l'edifici administratiu del Govern.
Imatge d'arxiu de l'entrada a l'edifici administratiu del Govern.

L'executiu sol·licita dos mesos més de pròrroga per poder aplicar restriccions sanitàries


Escrit per: 
Agències / Foto: Arxiu ANA

Tot i l'alleugeriment de les mesures, el Govern ha decidit demanar al Consell General dos mesos més de pròrroga per poder establir mesures excepcionals per a la salut pública. El ministre portaveu, Eric Jover, ha puntualitzat que tot i que la situació està estabilitzada i és positiva, cal "tenir la capacitat de poder tornar a activar mesures restrictives". De fet, aquesta estabilització de la pandèmia s'observa amb els 381 nous positius registrats durant aquesta darrera setmana.

Actualment, la xifra de casos totals des de l'inici de la pandèmia és de 40.709, amb 39.999 altes i 557 casos actius, que han augmentat en 84. L'increment dels actius es deu al fet que només s'han donat 297 altes durant els darrers 7 dies. "Tenim lleugeres fluctuacions i ens movem entre els 300 i els 400 casos setmanals", ha comentat Jover, afegint que no s'ha de valorar com un repunt sinó com una estacionalitat de la pandèmia, ja que encara "hi ha circulació del virus".

Tot i així, la pressió sanitària es manté amb cinc persones ingressades a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. D'aquestes, tres es troben a planta i dues a la Unitat de Cures Intensives, amb tan sols una sota ventilació mecànica. Pel que fa a les escoles, només hi ha una aula en vigilància passiva.

 

 
Andorra
consell de ministres
coronavirus
covid
pandèma
casos
virus

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte