Diari digital d'Andorra Bondia
L’executiva de Liberals demana la “dimissió immediata” de Mateu
L’executiva de Liberals demana la “dimissió immediata” de Mateu

L'executiva de Liberals d'Andorra demana la "dimissió immediata" de Mateu


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

L’executiva de Liberals d’Andorra va demanar ahir “la dimissió immediata” de la consellera general de Demòcrates per Andorra (DA) Meritxell Mateu, ja que considera “intolerable” que “una consellera general a ple temps es dediqui a fer assessoraments i els cobri sense haver-ho comunicat a Sindicatura ni a la junta de presidents”, i que “a més a més el sobresou obtingut no estigui cotitzat a la Caixa Andorra de Seguretat Social”. Així ho van afirmar el secretari general de Liberals d’Andorra, Amadeu Rossell, i la secretària d’organització de la formació, França Riberaygua, que van titllar, entre altres adjectius, de “cínica” i “indigna” l’actitud de Mateu.
Riberaygua va considerar “inadmissible” que Mateu afirmés que desconeixia que el salari no s’havia cotitzat i que era una qüestió que tocava fer a l’empresa, i va recordar que “per a alguna cosa hi ha els fulls de salari” i que qualsevol treballador ha d’estar al cas de si se li cotitza o no el sou. 
En aquesta línia, Rossell, que va recordar que “el desconeixement de la llei no eximeix de complir-la”, va considerar “poc ètic” que la parlamentària de DA es dediqués, com tot apunta que així és, a fer assessoraments per captar més cotitzacions a la CASS i en canvi el seu sou no fos declarat a la parapública, de la qual també va criticar l’actitud ja que normalment “qualsevol persona o empresa que no fa la cotització de la manera correcta és sancionada”.
Així mateix, Riberaygua també va criticar que Mateu afirmés l’any passat, en unes declaracions a un mitjà públic, que ja sabia que els Estats Units sospitaven de BPA des de l’any 2007 i que ella hi hagués fet unes tasques d’assessorament. “És molt cínic repartir pals amb la mà dreta contra BPA i el seu entorn, alabant les actuacions del Govern, mentre es para la mà esquerra per cobrar una bona quantitat de diners”, va assegurar la secretària d’organització liberal.
Rossell, que va considerar “insuficients” les explicacions donades fins ara per la parlamentària demòcrata, a qui va “convidar a explicar-se”, va assegurar que l’actitud de Mateu “és reprovable”, expressió que va fer extensiva també a l’executiu demòcrata ja que “novament es torna a malmetre la imatge del país”. En aquest sentit, el secretari general de Liberals d’Andorra va remarcar que des de l’executiva de la formació, i malgrat “el risc que se’ns consideri repetitius”, s’insistirà a demanar la dimissió no només de Mateu sinó també del ministre de Finances, Jordi Cinca, de qui ja es va sol·licitar per la seva relació amb els coneguts com a papers de Panamà i per la seva vinculació a una empresa de compra d’or i diamants, mentre “ningú assumeixi les conseqüències”. A més, es va mostrar molt crític amb l’actitud d’inacció del Govern després de més d’“un any d’escàndols i sospites” i va assegurar que s’està “insultant la intel·ligència de tots els andorrans”.
Així mateix, Riberaygua, que va assegurar que “també demanem responsabilitats a la CASS”, va recordar que el mateix informe de la investigació sobre els pagaments en negre de BPA a través de la societat panamenya Landstreet International –vinculada a l’exconseller delegat de BPA Joan Pau Miquel– assenyala que els treballs d’assessorament de Mateu no s’han pogut documentar. Per això, va continuar Riberaygua, “quan digui en què consistia aquest assessorament en podrem deduir les conseqüències”. 
Finalment, sobre si Mateu hauria de plegar ella mateixa o que Demòcrates per Andorra la fes renunciar, Rossell va recordar que “l’escó és personal i intransferible”, de manera que “la decisió hauria de ser de la mateixa consellera general”. No obstant, el secretari general de Liberals d’Andorra no es va mostrar convençut que tingui lloc aquesta renúncia i va recordar que “si fem matemàtiques, el Govern té quinze consellers generals”. 

 

 

Liberals d'Andorra
amadeu Rossell
França Riberaygua
Meritxell Mateu
LdA
cass
BPA
assessoraments
ple temps

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte