Diari digital d'Andorra Bondia
La secretària general, Maribel Lafoz, es dirigeix a la militància sota la mirada del president de Liberals, Jordi Gallardo.
La secretària general, Maribel Lafoz, es dirigeix a la militància sota la mirada del president de Liberals, Jordi Gallardo.

L’executiva de Liberals, obligada a seguir per la manca d’alternativa


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

L’actual executiva de Liberals continuarà guiant la formació, “en funcions”, a “tot estirar” fins al setembre, quan un nou equip hauria de prendre el relleu i començar a preparar els comicis comunals del desembre. Així serà després que en el congrés d’ahir de la formació, des de la militància no es presentés cap candidatura per dirigir Liberals un cop “tots” els integrants de l’executiva van posar el càrrec a disposició arran dels “mals resultats” electorals.

El president de Liberals, Jordi Gallardo, que va recordar que fa un any ja va “manifestar la intenció de fer un pas al costat com a president”, va destacar que des de l’actual direcció no hi ha hagut implicació directa en la recerca d’un nou equip per liderar el partit, sinó que “s’ha deixat que fos la militància qui busqués el relleu a nivell d’executiva”, tot i que “malauradament no ha pogut ser”.

Quant als motius que han comportat que ningú hagi acabat fent un pas endavant per agafar les regnes de la formació, Gallardo va apuntar a “segurament el poc temps que han tingut” així com, “evidentment”, als resultats del partit en les eleccions generals del 2 d’abril passat, que “també han influït”. Amb tot, el president liberal va assegurar que “hi ha gent implicada en el projecte i amb ganes de continuar”, si bé potser “calen uns mesos més per acabar de digerir el resultat de les eleccions, tancar bé tot el que és l’etapa que hem liderat nosaltres, tant a nivell de liquidació administrativa dels comptes electorals i alguna  altra qüestió d’intendència”.

Davant l’absència d’una candidatura, es van plantejar al congrés dos escenaris: la creació d’una comissió gestora amb l’encàrrec de buscar un nou equip per liderar el partit o la continuïtat de l’executiva actual en funcions, la via “més correcta, que permeten els estatuts i avalada pel congrés”.

En aquest sentit, Gallardo, que va recordar que “no deixa de ser una situació que s’ha donat altres vegades”, va destacar que, ara sí, els membres de l’executiva s’implicaran “de manera més directa” en la recerca del relleu, que ha d’afrontar la cita electoral del desembre, una cita que “alguns comitès ja han començat a preparar”, fet que “mostra que hi ha dinamisme”.

El president liberal va confirmar que inicialment, Jordi Cerqueda i Cristina Rico s’havien plantejat agafar les regnes de la formació, opció, però, que finalment van acabar rebutjant en no poder reunir els set càrrecs executius necessaris. “Aquí hi ha hagut motius diversos, des de personals a decisions d’última hora que han fet que finalment no hagi estat possible”, va destacar Gallardo, que interpel·lat sobre si la decisió podia tenir alguna cosa a veure amb la investigació de la fiscalia per un presumpte deute de la formació de l’any 2011, va admetre que alguna cosa hi pot tenir a veure si bé “no ha estat el motiu principal”.

Gallardo, que va explicar que el congrés va acordar també la creació d’un grup de reflexió sobre el liberalisme per tal d’“adaptar la ideologia als nous temps i a les noves necessitats que la societat demana”, no va voler valorar un escenari “que no és real avui”, com el fet què passaria si arribat el setembre tampoc es presentés cap candidatura per liderar la formació, una possibilitat que es va mostrar convençut que no passarà. En aquest sentit, el president liberal, que va recordar que la decisió de posar els càrrecs a disposició “no respon al fet de no voler continuar implicat al dia a dia del partit, sinó a una qüestió de responsabilitat, ja que és el que pertoca quan els resultats no acompanyen”, va assegurar que la formació “serà present a les eleccions comunals, que ningú en tingui dubte”. I en aquesta línia, i en espera que la futura executiva que es pugui conformar al setembre ho ratifiqui, va avançar que es treballa en la línia de donar llibertat als comitès parroquials per tal que cadascun “decideixi com vol concórrer a les eleccions”, fet que podria comportar “situacions diferents” en funció de les parròquies.

liberals
executiva
alternativa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte