Diari digital d'Andorra Bondia
L’executiva liberal acorda iniciar el procediment per triar candidat
L’executiva liberal acorda iniciar el procediment per triar candidat

L’executiva liberal acorda iniciar el procediment per triar candidat


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El comitè executiu nacional de Liberals d’Andorra (LdA) va aprovar el procediment, així com la data d’inici del procés d’elecció del candidat a cap de Govern de la formació en la reunió mantinguda dimarts. Així, avui comença el termini per presentar candidatures. Aquest període s’allargarà durant quinze dies naturals, tal com recullen els estatuts del partit. Això implica que clourà el divendres 8 de desembre.
Arribats a aquest punt, el comitè executiu nacional disposarà d’un màxim de 30 dies per analitzar i validar les diferents candidatures que s’hagin presentat. Un cop això s’hagi produït, i tant si hi ha una candidatura o més, l’executiva haurà de convocar un congrés extraordinari en un màxim de vint dies naturals on s’haurà d’elegir el candidat. Les fonts consultades van explicar que, en el cas que només hi hagi un sol candidat, durant el congrés només haurà de presentar-se a la militància i exposar les línies de la seva candidatura. Si hi ha més d’un aspirant a cap de Govern, però, serà en el marc d’aquest congrés que cadascun dels candidats disposarà de quinze minuts per exposar les seves propostes. Al final, les diferents opcions se sotmetran a votació dels militants i el guanyador serà elegit per majoria simple.

Candidatura de consens
En tot cas, les fonts liberals van explicar que pot succeir que en el moment de convocar el congrés extraordinari hi hagi diferents candidatures, però que es pot arribar a aquesta data només amb una. Així van subratllar que, durant aquest temps, els diferents aspirants a cap de Govern poden arribar a un consens i acordar presentar-se amb una única candidatura. 
A banda, també cal destacar que les candidatures són secretes i és l’executiva que les fa públiques després de validar-les. En el cas que alguna no es validés, no es donaria a conèixer.
Durant la reunió del comitè executiu nacional de Liberals d’Andorra de dimarts passat, hi va assistir, per part d’Unió Laurediana (UL), Oliver Alís, mentre que els altres dos membres van excusar la seva absència, segons van apuntar les fonts.

executiva liberal
procediment
triar candidat
iniciar
acorda

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte