Diari digital d'Andorra Bondia

L'exgerent d'Urbanisme d'Estepona tenia 10 milions d'euros a Andorra


Escrit per: 
Agències


La policia nacional espanyola ha localitzat, en el marc de l’operació Astapa, un compte al Principat amb més de 10 milions d’euros atribuïts, segons els informes judicials, a l’exgerent d’Urbanisme d’Estepona, a la província de Málaga, Pedro López, segons recollia ahir un rotatiu de Còrdova, que assegurava que els diners estaven a nom dels familiars de López.

Segons la tesi de l’instructor del cas, Jesús Torres, els diners localitzats són fruit d’unes comissions que van abonar empresaris de la construcció a canvi que l’Ajuntament els concedís llicències. Els diners ja han estat bloquejats després que des d’Espanya s’hagi enviat una comissió rogatòria a les autoritats andorranes.
A més, la policia també ha localitzat dos cotxes de luxe, un dels quals un Porsche, també escripturats a noms de familiars de l’exgerent d’Urbanisme de la localitat malaguenya. És dóna el cas que els agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la policia nacional espanyola ja van arrestar i interrogar dimecres passat diversos implicats en la trama de presumpta corrupció.
Pedro López controlava l’urbanisme d’Estepona durant anys per al PES, una formació política hereva del Grup Independent Liberal de Jesús Gil, que governava la ciutat en coalició amb el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE).

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte