Diari digital d'Andorra Bondia

L’FJNA ajorna l’assembla general fins al novembre per millorar la campanya


Escrit per: 
Marià Miño

El Fòrum Nacional de la Joventut (FNJA) esperarà fins a finals de novembre per celebrar la segona assemblea general, després que el 22 de setembre s’hagués de suspendre per falta de quòrum, amb una participació de 43 joves.

L’objectiu de l’FNJA és aplegar els 73 joves necessaris (el 0,5% dels 14.685 registrats) per poder tirar endavant el màxim òrgan de decisió i poder aprovar d’aquesta manera els estatuts i els nomenaments.
En aquest sentit, la presidenta de l’entitat, Thaïs Zapata, va explicar: “Cal reforçar l’aspecte comunicatiu i fer més difusió, ja que a l’assemblea ens van fer notar que la informació ha d’arribar a tothom.” Així, la taula permanent treballa en la creació d’una campanya que, segons va explicar la màxima responsable, “haurà d’arribar al màxim de mitjans de comunicació possible”. De moment, s’està dissenyant els tríptics i es preveu fer difusió de l’assemblea a través de la premsa i la ràdio. Així mateix, la taula permanent no descarta organitzar algun altre acte paral·lel que fomenti la participació dels joves.

Zapata es va mostrar optimista sobre la possibilitat d’arribar a aquests 73 joves i va argumentar que “si es va fer una vegada [en l’assemblea constitutiva del Fòrum] s’ha de poder tornar a repetir”. No obstant, la presidenta de l’FNJA va assenyalar les dificultats que suposa “crear un espai atractiu per als joves de 16 anys i també per als de 29”. Sobre aquesta qüestió, Zapata va afirmar: “Hem d’anar a les escoles, però també hem de veure com podem arribar a tots els col·lectius.” “Potser no podem arribar a tots els llocs”, va admetre.
En el cas que no s’arribés al quòrum necessari, la màxima responsable de la taula permanent creu que “s’hauria de plantejar alguna modificació”, ja que “una estructura com el Fòrum ha d’existir”. En tot cas, la celebració de l’assemblea de joves és prioritària, ja que ha de servir per aprovar els estatuts i per nomenar Edgar Andorrà nou representant de l’assemblea a la taula permanent, en substitució d’Aaron Crespo, dues decisions que han de passar, necessàriament, pel màxim òrgan de decisió de l’FNJA.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte