Diari digital d'Andorra Bondia
Membres del comitè d’Escaldes en una reunió amb empresaris de la parròquia.
Membres del comitè d’Escaldes en una reunió amb empresaris de la parròquia.

Liberals atribueix les dimissions al comitè d’Escaldes als personalismes


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El secretari general de Liberals d’Andorra (L’A), Amadeu Rossell, va atribuir les dimissions que s’han produït entre els afiliats d’Escaldes-Engordany a personalismes per fer-se amb el control del comitè parroquial. Així va afirmar que personalment li sap “molt greu” que hagin deixat la formació tres militants –entre els quals s’hi troba la vicepresidenta de L’A, França Riberaygua– però va afegir que des de l’executiva s’ha intentat que els “dos grups” arribessin a acords i fins i tot fessin una junta conjunta. S’han fet “moltes reunions” però no s’ha pogut arribar a cap acostament. En tot cas va remarcar que és un “tema local” que s’ha de solucionar en aquest nivell.

Riberaygua va explicar que ha dimitit per la forma de funcionar del comitè parroquial escaldenc i va indicar que no es van acceptar noves afiliacions ni la celebració d’eleccions per renovar la junta. En tot cas considera que l’executiva del partit va fer el màxim que havia de fer. El també dimissionari Jordi Rubia va coincidir que ja tenia presa la decisió des de feia temps perquè la junta directiva d’Escaldes no actua com un partit democràtic. Va acusar-los de “mirar-se amb lupa” set persones que es volien afiliar i va denunciar que no se’ls volia permetre el vot fins transcorregut un temps quan el secretari del comitè d’Escaldes, Higini Martínez-Illescas, “es va afiliar el mateix dia que era nomenat secretari”. De la situació, però, en va exculpar l’executiva del partit, que ha convocat reunions per acostar postures, però “el comitè s’ha tancat en banda”. 
Rossell va negar que s’hagi vetat l’entrada de nous afiliats, va dir que els estatuts fixen que cal haver estat militant durant sis mesos abans de votar, i que si l’executiva no va tractar certes demandes dels dimissionaris va ser perquè hi havia altres prioritats. Davant de tot plegat va indicar que “s’equivoquen uns i altres” i que “són liberals tant uns com altres”. Per això va demanar deixar de banda els personalismes i fer com la resta de comitès, que funcionen sense cap problema. 
El president del comitè local d’Escaldes, Alfons Clavera, també va negar que s’hagi impedit a ningú ser militant i que només es va posposar la decisió. A més va apuntar que les eleccions al comitè no eren el més adequat a les portes d’unes eleccions i va concloure que en qualsevol partit plural hi poden haver divergències d’opinions. En tot cas, Clavera va declarar que el comitè està treballant “amb normalitat” i que “avantposem el treball per Escaldes a les qüestions personals”.
Quant a l’afectació que poden tenir les dimissions a nivell electoral, Rossell va reconèixer que els escindits són liberals però va remarcar que cal mirar endavant. “El partit continua”, va dir. Clavera creu que no tindrà cap tipus d’incidència ja que “el projecte liberal és un projecte de país i no de persones”, i “aquí és on potser hi ha la discrepància”. De la seva banda, Rubia va explicar que ara ha iniciat un període de reflexió per fer “alguna cosa nova”. Per això no va negar que s’han mantingut reunions amb Socialdemocràcia i Progrés (SDP), la iniciativa encapçalada per Eusebi Nomen i descontents de Demòcrates per Andorra (DA). Riberaygua, en canvi, va explicar que no pensa deixar la política però no preveu entrar en cap altre partit perquè “soc liberal en la meva ànima”. També va deixar clar que no aspira a cap càrrec ja que si fos així no hauria marxat d’on estava.  

liberals
escaldes
dimissions
L'A

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte