Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú d'Escaldes-Engordany.
El Comú d'Escaldes-Engordany.

Liberals d’Escaldes-Engordany lamenta la manca de transparència del Comú


Escrit per: 
Redacció/Foto: Liberals

El Comitè Parroquial escaldenc de Liberals d’Andorra lamenta la manca de transparència de l’actual equip de govern comunal, ja que la corporació continua sense fer pública informació que ha de ser de coneixement general. Així ho han fet saber en un comunicat.

D’aquesta manera, la web oficial del Comú d’Escaldes-Engordany es manté clarament desactualitzada pel que fa a l’activitat comunal. Així, l’última acta de Consell de Comú data del 9 de juliol d’enguany, mentre que en l’apartat de comissions l’única notícia que hi trobem és sobre el Consell d’Infants que va tenir lloc el passat 23 de gener del 2018.

Aquests fets mostren clarament “deixadesa” i “falta de seriositat” per part de l’actual govern comunal. Per això, des del Comitè Parroquial escaldenc “es demana una major implicació i responsabilitat per part del Comú en la difusió de la informació d’ús públic”. A més, remarquen que “mantenir a la ciutadania ben informada i documentada” és necessari perquè els escaldencs “puguin seguir l’activitat i conèixer les decisions de la corporació comunal”.

Des de L’A Escaldes-Engordany “emplacem a l’equip liderat per Rosa Gili a què actualitzi immediatament la seva web oficial per tal que els escaldencs estiguin informats puntualment dels acords i decisions del seu comú”. A més, “lamentem que gairebé tres setmanes després de la denúncia feta pels consellers demòcrates en sessió de Consell de Comú del 22 d’octubre encara no s’hagi actualitzat la pàgina web”, el que evidencia “una manca de voluntat per potenciar la transparència de la institució”.

Davant d'aquestes manifestacions, des del Comú d'Escaldes s'ha negat "cap voluntat de desinformació o d’opacitat en la publicació de les informacions relatives a l’activitat comunal, en especial a allò que correspon a les actes de les sessions del consell de Comú". En aquest sentit s'ha explicat que com sempre es fa, i s’ha fet, "les actes de les sessions dels consells de Comú es publiquen a la web quan han estat aprovades en la sessió següent, al plenari del propi consell de Comú". De fet, han exposat que aquest és el cas actual, i que "totes les actes aprovades estan publicades a la web del Comú". Igualment, de forma excepcional i per acord del mateix plenari, majoria i minoria, exposen que les actes dels consells dels dies 15 i 22 d’octubre (els dos corresponents a les ordinacions relatives als ajuts a persones i els ajuts a empreses) seran aprovades al proper consell de Comú i per això, "tal com marca la necessitat d’aprovació prèvia, no han estat publicades encara a la web del Comú". Quant a les actes de les juntes de govern, també asseguren que es troben publicades a la web comunal.

liberals
Escaldes-Engordany
transparència
Comú

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte