Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la trobada de Gallardo, Costa i López amb els interns.
Un moment de la trobada de Gallardo, Costa i López amb els interns.

Liberals destinarà més recursos a la reinserció i a la formació


Escrit per: 
Redacció/Agències / FOTO: L'A

Els tres candidats de Liberals d’Andorra que encapçalen la llista nacional, Jordi Gallardo, Ferran Costa i Eva López, van visitar ahir les instal·lacions del centre penitenciari per explicar el programa electoral als interns i mantenir una reunió amb la direcció. 

El candidat a cap de Govern va explicar que “no havíem tingut mai l’oportunitat de parlar amb els presos, tot i que vam visitar el centre penitenciari ara fa més d’un any” i que ho han decidit fer en l’inici d’aquesta campanya per traslladar-los “el compromís de Liberals d’Andorra amb la reinserció social i amb la millora de les condicions dels reclusos. També per parlar amb ells de les temàtiques que els preocupen com a ciutadans”, va remarcar Gallardo, que va incidir que “com a persones privades de llibertat no s’han de sentir exclosos de la societat”.
A uns i altres, reclusos i direcció, els va explicar quines són les propostes que porten al programa electoral relacionades amb el centre penitenciari, i que passen per ampliar la proposta de formació, per augmentar la presència del psicòleg a les instal·lacions i per crear mòduls separats segons la tipologia de delicte pel qual són condemnats els presos, per facilitar “la convivència”.
Gallardo va exposar als interns, amb relació a l’increment de la formació, que tot i que n’hi ha en l’actualitat, s’ha de fomentar més, sobretot aquella que està a camí dels que ja s’han tret l’ensenyament obligatori i els que cursen estudis universitaris. Un punt en el qual els presos s’han mostrat a favor, però a la vegada van reclamar que la distribució horària de les formacions no coincideixi amb les hores de lleure, ja que no volen haver de triar.

 

Liberals d'Andorra
centre penitenciari
reinserció

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte