Diari digital d'Andorra Bondia
Filloy, Dobarro i Lafoz, aquest matí a les portes de la seu de la Batllia.
Filloy, Dobarro i Lafoz, aquest matí a les portes de la seu de la Batllia.

Liberals dotarà la Justícia més recursos tècnics per evitar la saturació


Escrit per: 
Redacció

"Hi ha causes que porten 7 o 8 anys estancades i això s'ha de solucionar", sosté la número 2 de la llista nacional, Maribel Lafoz.

Liberals considera urgent poder dotar i aportar tots els mitjans i els recursos per intentar desbloquejar la saturació que hi ha avui en dia en la Justícia. La número 2 de la llista nacional, Maribel Lafoz, ha manifestat que "estem molt preocupats per la situació que està vivint Andorra a nivell de resolucions judicials".

Així, doncs, Lafoz ha exposat que una forma efectiva seria dotar tècnicament els batlles perquè tinguin un suport en el seu dia a dia. "Pensem que estan mancats d'aquests recursos imminents, que no és tant proveir de més funcionariat en si, sinó dotar-los de recursos tècnics, ja siguin juristes especialitzats en temes financers, economistes o comptables, que els donin un cop de mà per donar sortida a tots aquells expedients que fa moltíssims anys que s'arroguessen", ha comentat. Amb aquests recursos, els batlles podrien prendre decisions més ràpides, ha indicat. De fet, ha exposat que els titulats superiors a Andorra estan capacitats per donar aquest cop de mà a la justícia, "sobretot en el treball de dossiers especialment tècnics de component comptable o financer", ja que als batlles els pot requerir una dedicació superior. Lafoz ha puntualitzat que la intenció és que els batlles puguin tenir ja d'entrada la feina bastant més sintetitzada, que els permeti prendre les decisions. "Hi ha causes que porten 7 o 8 anys estancades i això s'ha de solucionar ràpidament", ha remarcat, afegint que calen certes regulacions que permetin agilitzar la justícia.

D'altra banda, Lafoz ha reconegut que ja s'ha aprovat poder destinar de més recursos financers per dotar la justícia dels mitjans materials i humans, però ha incidit en el fet que no és una mesura immediata. "S'han de fer els edictes, la gent s'ha de presentar i alguns queden deserts, i a banda, després s'han de formar", ha explicat, i ha afegit que no és una solució d'un dia per l'altre. En aquest sentit, també ha declarat que si es descongestiona la justícia, tindran temps per poder-se formar. "Estan tan saturats que no es poden dedicar a formar-se oportunament per tirar endavant aquelles causes més tècniques", ha insistit.

Finalment, pel que fa al Consell Superior de la Justícia, la candidata liberal ha indicat que "han de fer una feina més intensa quant a la gestió i a la professionalització de la seva gent". En aquest sentit, ha reconegut que el component polític hi és, però ha remarcat "que tot el sigui professionalitzar i independitzar la justícia, els liberals hi estem totalment a favor".

 

Eleccions generals 2023
liberals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte