Diari digital d'Andorra Bondia
Les candidatures es poden presentar fins al 10 de maig.
Les candidatures es poden presentar fins al 10 de maig.

Liberals inicia el procés de primàries per triar el cap de llista a les generals


Escrit per: 
Redacció / Foto: Liberals

El Comitè Executiu Nacional de Liberals ha acordat iniciar les primàries per triar la persona que encapçalarà la llista nacional del partit a les pròximes eleccions generals. El procés, que consta de diverses parts, comença avui amb l’obertura del termini perquè totes aquelles persones que vulguin optar a liderar el tiquet electoral de Liberals puguin presentar la seva candidatura. Tots els aspirants tenen de marge quinze dies naturals, tal com recullen els estatuts del partit. Per tant, el termini per presentar les candidatures queda establert entre el 26 d’abril i el 10 de maig.

Els candidats a liderar la llista electoral de Liberals han de comptar amb el suport de com a mínim el 10% dels afiliats del partit. En aquest cas, els afiliats només podran signar una de les candidatures. Un cop exhaurit el termini, el 10 de maig, l’Executiva Nacional disposarà, com a màxim d’un mes, per validar les candidatures rebudes i de comprovar que tots els suports són vàlids. És a dir, corresponen a afiliats i afiliades actius del partit i només han signat una de les candidatures.

A partir d’aquí, el procés de primàries es tancarà en un Congrés, que el Comitè Executiu Nacional haurà de convocar entre deu i vint dies després de la validació de les candidatures. En el cas que hi hagi més d’un candidat que opti a ser el cap de llista, l’elecció es farà durant el Congrés, en el qual cadascun dels candidats podrà exposar els objectius i programa de la seva candidatura. Posteriorment, els afiliats i afiliades escolliran mitjançant una votació el cap de llista de Liberals a les pròximes eleccions.

liberals
procés
primàries
cap de llista
generals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte