Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Gallardo i Ferran Costa repartint díptics ahir a la plaça de la Rotonda de la capital.
Jordi Gallardo i Ferran Costa repartint díptics ahir a la plaça de la Rotonda de la capital.

Liberals planteja impulsar una llei específica per als autònoms


Escrit per: 
Agències

Els darrers vuit anys, els autònoms han passat de representar un 5% de les persones actives a un 15%. És per això que Liberals d’Andorra (L’A) apunta la necessitat que el país es doti d’una llei específica per als autònoms. Així ho recull el programa electoral de la formació, que ahir a la tarda va baixar al carrer, concretament a la plaça de la Rotonda, per repartir diversos díptics entre la ciutadania relacionats, a part de les propostes per als autònoms, també sobre la igualtat entre homes i dones i amb relació a l’emancipació dels joves.

Quant al futur text legislatiu que doni cobertura als treballadors per compte propi, el candidat a cap de Govern liberal, Jordi Gallardo, va assegurar que serviria per tenir més cobertura en cas de baixa per accident laboral o en cas que cessin de manera momentània la seva d’activitat. 
Els liberals també proposen que la nova llei reculli possibles deduccions per contractar familiars, persones amb diversitat funcional o discapacitat i més cobertura durant les baixes per maternitat. A més, el nou text recolliria formació específica i gratuïta, sobretot en els moments inicials, on l’autònom necessita més ajuda. “És un teixit que ha estat oblidat i pel nostre model econòmic aquesta figura és molt important”, va destacar Gallardo.
El candidat a cap de Govern  liberal va reconèixer que la darrera modificació de la Llei de la CASS “ajuda en certs aspectes” perquè permet al treballador per compte propi cotitzar en funció dels ingressos. Però al mateix temps ha recordat que el càlcul de cotització a la Seguretat Social es fa en base al salari mitjà, i “molts no hi arriben”. Per això ha advocat que cal “anar un pas més enllà”. Tot i això, Gallardo no s’ha atrevit a assegurar una rebaixa de les cotitzacions, sinó a intentar “explorar les possibilitats que ofereix el sistema”, malgrat reconèixer que “no és fàcil”.

 

 

 

liberals
autònoms

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte