Diari digital d'Andorra Bondia
La número dos, Maribel Lafoz, i el cap de llista, Josep Maria Cabanes.
La número dos, Maribel Lafoz, i el cap de llista, Josep Maria Cabanes.

Liberals potenciarà els CAP per descongestionar el Servei d’Urgències


Escrit per: 
Victòria Gómez Pérez / Foto: Liberals

“Un gran país és un país que té una bona sanitat”. I per aquest motiu, Liberals potenciarà els centres d’atenció primària (CAP) de totes les parròquies amb més recursos i personal per tenir un servei de guàrdia 24 hores cada dia de l’any. D’aquesta manera, ha considerat avui el cap de llista, Josep Maria Cabanes, es descongestionaria Urgències, que passaria a atendre només els casos més greus. “Com el metge referent ja no pot anar casa per casa a visitar els malalts, se’ls deriva a Urgències i això col·lapsa el servei, quan potser podrien ser atesos al CAP”, ha apuntat, tot recordant que els CAP “també són de més proximitat i ofereixen més facilitats”.

D’altra banda, la formació blava té clar que l’hospital Nostra Senyora de Meritxell necessita una ampliació, que es faria al pàrquing que actualment hi ha al costat, i que cal un nou centre de dia. “El que tenim avui ha quedat petit i obsolet i en volem un que s’adapti als pacients, però també als professionals”, ha assenyalat el cap de llista. 

Així doncs, Liberals proposa un “replantejament general” del sistema sanitari, que començaria amb una auditoria per tal “d’optimitzar els recursos i implementar les millores necessàries”. Un cop s’obtinguin els resultats, ha explicat Cabanes, serà el moment de reavaluar altres aspectes, com ara la inversió pública, la millora de les instal·lacions o la retribució dels professionals. 

Una altra aposta de Liberals és l’atracció d’especialistes de prestigi internacional, els quals es podrien instal·lar al país, “portant els seus pacients d’arreu del món i oferint descomptes als ciutadans andorrans”. A més, Cabanes ha afirmat que “hem de recuperar” el talent jove que ha marxat a estudiar a l’estranger i no ha tornat al país. En canvi, el partit renuncia a una unitat de radioteràpia perquè “la maquinària evoluciona molt de pressa, val molts, molts diners i quedaria obsoleta de seguida”. “Evidentment que tots ho desitjaríem, però amb la salut pública no es pot jugar i quan algú està malalt vol solucions”, ha dit Cabanes, tot recordant els convenis que existeixen amb “els millors centres del món” a Barcelona i Tolosa.

liberals
cap
Servei d’Urgències

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte