Diari digital d'Andorra Bondia
Jessica Gastó i Jordi Gallardo de Liberals d’Andorra, en la roda de premsa d’ahir.
Jessica Gastó i Jordi Gallardo de Liberals d’Andorra, en la roda de premsa d’ahir.

Liberals proposa un ajut de lloguer de 400 euros mensuals per a joves


Escrit per: 
P.G. / FOTO: J.G.

Un ajut de 400 euros mensuals per a aquells joves amb edats compreses entre els  20 i els 30 anys i que cobrin un màxim anual de 24.000 euros és una de les propostes estrella de Liberals d’Andorra en matèria d’habitatge. Així ho va anunciar ahir  Jessica Gastó, la número set de la llista nacional del partit. L’objectiu: “impulsar l’emancipació dels joves”, va comentar la candidata.
Aquesta ajuda contempla un termini màxim de dos anys i també un préstec per finançar el mobiliari del pis. L’ajut és per unitat immobiliària, i podran optar a ells tant joves andorrans com aquells que tinguin una residència mínima de tres anys. 
Aquesta iniciativa que contempla el programa electoral de Liberals té un estudi d’impacte econòmic que el cap de llista del partit, Jordi Gallardo, no va voler desvelar, “de moment”. Però sí que va matisar que “no superarà projectes i estudis  que s’han fet aquesta legislatura i que han requerit un gran esforç pressupostari i no han servit per a res”, referint-se a la gestió del govern de DA. 
Gallardo, però, va avançar altres propostes en matèria d’habitatge del partit liberal. Va destacar la creació d’un institut andorrà del sòl, “que haurà de ser consultiu i vinculant i també publicoprivat”, va apuntar. El candidat liberal considera que aquesta institució és la que ha d’aportar les polítiques d’habitatge tant per a curt, com  per a mitjà i llarg termini. “Amb el ministre Espot no hi ha hagut polítiques d’habitatge per donar solucions a problemes actuals i futurs”, va criticar. 
Una altra proposta és el registre d’un cens d’habitatges buits. Una qüestió que Gallardo va comentar que “és factible si hi ha voluntat, perquè les eines estadístiques les tenim”. Aquest cens i també un registre de la propietat consultiu “han d’oferir les estadístiques i la informació necessària per aplicar mesures”.
En matèria social, el partit  liberal proposa que l’Administració, de la mà del sector privat, creïn “habitatges socials”. En aquest sentit, Gallardo va apuntar el paper important que tenen els comuns per cedir part de la cessió del sòl a aquests habitatges socials. Quant als pisos socials, el candidat a cap del Govern de la llista liberal, va remarcar que són els que tenen un preu menor al del mercat. Aquesta definició la va remarcar per diferenciar-la d’una altra proposta que Liberals porta al programa i que és la de pisos de protecció social, que serien per a aquelles persones que ho necessiten.  
Pel que fa als lloguers, també contempla una millora en la regulació per “donar garanties als propietaris i que així puguin arrendar els pisos que ara tenen tancats perquè no s’atreveixen”, va dir Gallardo. En aquest sentit, també va apuntar la necessitat de motivar l’acceptació per part dels propietaris dels animals de companyia dels arrendataris. 

 

liberals
lloguer
ajuts
joves
Comentaris: 1

Comentaris

400€ mensuals d'ajuda però si és moltíssim això !!! En quin planeta viviu ? que els nens de les famílies andorranes més riques tb es busquin la vida. 400€ és el preu total del lloguer per un jove sol amb un pis. ademés hauriem d'ajudar-los a comprar mobles...?? realment no entenc això (o sí justyament entenc que ells que volen luxe tenen poder però estan molt lluny de la realitat andorrana i mundial) vergonya !! ZZ

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic