Diari digital d'Andorra Bondia
L'executiva de Liberals, presidida per Jordi Gallardo, sorgida del congrés extraordinari del juny passat.
L'executiva de Liberals, presidida per Jordi Gallardo, sorgida del congrés extraordinari del juny passat.

Liberals reivindica el seu rol "decisiu" en els triomfs electorals a la capital i a Ordino


Escrit per: 
Redacció / Foto: Liberals

Liberals d'Andorra considera que ha estat "decisiu" en les victòries de les candidatures conjuntes amb Demòcrates a Andorra la Vella i a Ordino en els comicis generals del 2 d'abril passat, on "els vots aportats a les llistes territorials van contribuïr en la victòria en aquesta" circumscripció.

Així ho assegura avui la formació en un comunicat, en que recorda que el pacte amb Demòcrates que preveia "anar junts en tres parròquies també incloïa la no presència de Liberals en altres per no restar i no dividir el vot", on explica que l'executiva de la formació es va reunir dijous passat per fer una primera anàlisi dels resultats en què es va reconèixer que aquests "no son els esperats" i es va acordar "obrir un període de reflexió que ha de conduir el partit al proper congrés post electoral ja previst".

Arran d'aquesta primera anàlisi, Liberals considera com a factors determinants a l'hora d'analitzar el resultat, la política de pactes territorials, fet que va ajudar a guanyar les parròquies d'Andorra la Vella i Ordino, però va penalitzar a la resta de parròquies per haver renunciat a fer llista territorial. També s'apunta a un desquadrament entre el missatge del partit i les dificultats de capitalitzar la gestió feta en el si del govern diferenciant-se de la resta de partits de la coalició del Govern.

Amb tot, la formació espera que els resultats aconseguits pels partits de la coalició s'interpretin sota la premissa del pacte i els principis acordats, i es traslladin en els termes en els quals es va signar l'acord, valorant el paper que el partit ha tingut per assolir la governabilitat que garanteix la majoria absoluta.

I en aquesta línia, s'explica que l'objectiu de la campanya Primer Andorra, era fer valdre el rol de Liberals en l'estabilitat i la governabilitat durant els darrers quatre anys, i garantir aquest equilibri per a la legislatura vinent. 

liberals
reivindica
eleccions generals

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

sr liberals no es cert jo he votat per defecte no haguessi votar per PS per culpa amb l anliança amb el Dolsa. i la llista de la montaner mas populista..aixi que a ser mes humils que ja toca liberals d andorra que us queda 2 telediaris
Si jo igual, no vaig votar PS pel pacte amb el Dolsa....

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte