Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Èric Jover, en la compareixença d’ahir.
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Èric Jover, en la compareixença d’ahir.

Licitada la redacció del projecte de protecció de la zona de l’esllavissada


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

El Govern va aprovar ahir en la sessió del consell de ministres treure a licitació el plec de bases per a la redacció del projecte definitiu de protecció, així com la direcció facultativa, del tram de la CG-1 afectat per l’esllavissada del 10 d’agost passat, segons va explicar el ministre portaveu, Èric Jover, que va precisar que la licitació es fa a través d’un concurs nacional i amb la modalitat d’urgència. Així, les empreses interessades podran presentar les seves ofertes fins al 25 de setembre vinent.
Jover, que va recordar que els elements de protecció instal·lats fins ara a la parcel·la de la Portalada són provisionals, va remarcar la necessitat de buscar una solució de protecció de caire més definitiu a fi de garantir la seguretat dels vianants i vehicles que circulen pel tram de carretera afectat pel despreniment. El ministre no va poder, però, fer una estimació del cost que tindrà aquesta protecció definitiva ja que “serà en la fase d’adjudicació dels treballs” un cop s’hagi plantejat la millor solució quan es podrà determinar el cost que tindrà aquesta per a les arques públiques.
Així mateix, el portaveu de l’executiu va explicar que s’ha instal·lat a la zona un nou dispositiu de senyalització semafòrica que permetrà disminuir el nombre d’efectius dels cossos especials presents a la zona. En aquest sentit, Jover va explicar que tal com havien apuntat els tècnics durant aquest dies hi ha hagut nous episodis de purgues si bé cap d’ells ha arribat a la carretera. Per això, i també per l’extracció de l’aigua que s’ha anat fent a la cavitat excavada, s’ha optat per aquesta reducció d’efectius, sobretot en aquelles hores en les quals el volum de trànsit és molt menor. Amb tot, Jover, que va recordar que es continua controlant la zona amb un monitoratge constant, va assegurar que s’estarà “amatent” a qualsevol aspecte que pugui canviar les condicions de risc i que si cal “es tornaria a reforçar el dispositiu”.
Pel que fa a la determinació de possibles responsabilitats, el ministre va destacar que no s’ha avançat encara, més enllà de l’informe ja conegut en el sentit que les causes del despreniment de pedres i terra no havien estat naturals.

licitada
redacció
projecte
Protecció
esllavissada

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte