Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Jordi Cinca.
El ministre portaveu, Jordi Cinca.

Licitat l’eixample i rectificació de la CG3 al riu de Ferreroles


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Consell de Ministres va aprovar ahir la convocatòria de dos concursos públics relatius a la licitació de l’eixample i rectificació de la CG3 al riu de Ferreroles, i a la licitació de la rehabilitació del pont Castellar sobre el riu de Tristaina, ambdues obres a la parròquia d’Ordino. D’aquesta manera, el Govern continua amb la seva política d’inversions a la CG3, entre la Cortinada i el riu Rialb, sota el nucli del Serrat. Fins a l’actualitat s’han adjudicat deu obres, i amb aquesta licitació sumen onze les obres licitades en aquest tram viari. En referència a la licitació dels treballs de rehabilitació del pont del Castellar sobre el riu de Tristaina, aquests consistiran en la reparació de la infraestructura que actualment presenta patologies de corrosions diverses. El termini d’execució previst dels treballs és de dotze setmanes. 

L’executiu també va aprovar la convocatòria d’un concurs per a la licitació dels treballs de construcció de la fase 2 de la nova base del COEX, que s’està construint sota els viaductes d’enllaç a la boca est del túnel de les Dos Valires, a la parròquia d’Encamp. El termini d’execució de les obres és de 12 mesos.

El Govern també va aprovar els treballs de redacció i direcció facultativa de dotze projectes i dos estudis d’obra pública. Les obres consisteixen principalment en actuacions previstes en diversos punts de la xarxa de carreteres del país, com eixamples, rectificacions, o la construcció de vorals. També es contemplen millores hidràuliques al riu Gran Valira i el projecte Arbres de vent guanyador de la segona edició del Pressupost Participatiu. Els dos estudis adjudicats concerneixen la senyalització horitzontal i vertical de la CG3, entre la Cortinada i el riu Rialb; i la millora de fluxos de circulació a la CG2, a la zona del Tarter.

Finalment, el consell de ministres va adjudicar la campanya 2018 de tractament de talussos de la xarxa de carreteres del país. En concret s’actuarà en  tres talussos: a la CG3 (zona del pont Pla, zona del pont del Comis Vell) i CG6 (zona del pont del Castellar), per minimitzar el màxim possible el risc de despreniments sobre la plataforma de les vies i indrets concernits.

Intercanvi en matèria fiscal

L’executiu va aprovar ahir la modificació del Reglament de desenvolupament de la Llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal per adaptar els aspectes introduïts per les successives modificacions d’aquesta llei i ajustar-lo a l’estàndard de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic. 

Renovació de Raül Gonzalez

El Govern va aprovar ahir la renovació de Raül González, com a membre del consell d’administració de l’Autoritat Financera Andorrana. L’advocat andorrà va jurar el càrrec de president del Consell d’Administració de l’entitat llavors anomenada INAF, el setembre del 2011 davant el Consell General. Cinca va agrair la seva trajectòria.

Informadors turístics

La segona edició del Curs d’habilitació d’informador turístic d’Andorra tindrà lloc del 5 al 30 de novembre. Les principals novetats d’enguany són l’increment del nombre de places ofertes, que passen de 20 a 25, així com el nombre d’hores, que augmenten de 72 a 98 hores. També s’incorpora el mòdul de primers auxilis.

licitat
eixample
rectificació
CG3
riu
Ferreroles

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte