Diari digital d'Andorra Bondia
L’edifici del Comú d’Andorra la Vella.
L’edifici del Comú d’Andorra la Vella.

L’import que el Comú haurà de pagar pel GAdA fregarà el milió d’euros


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

L’import que el Comú d’Andorra la Vella haurà de satisfer pel GAdA (avaluació de la gestió de l’acompliment) s’estima que fregarà el milió d’euros. En total hi ha 114 treballadors afectats per la rebaixa generalitzada del 10% de la nota del complement salarial que es va aplicar en el període 2008-2009. D’aquests, 98 canviaran de banda (és a dir, pujaran al salari superior) mentre que a la resta només els correspondrà una prima. Entre aquestes persones hi ha assalariats de la corporació que ja són jubilats i fins i tot algun difunt.

Ara, el Comú està calculant persona per persona les quantitats que caldrà fer-los efectives i que corresponen a uns nou anys per 13 pagues. En tot cas, la majoria comunal ja ha informat el Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) que el pagament es durà a terme en el transcurs d’aquest any. 
Això arriba després de la sentència emesa per la sala administrativa del Tribunal Superior el 20 de desembre del 2018. Aquesta va desestimar el recurs d’apel·lació que va interposar el Comú contra l’aute dictat el 31 de maig per la secció administrativa del Tribunal de Batlles. Al mateix temps, la sentència va confirmar íntegrament aquest aute de la Batllia.
El pagament del GAdA dels exercicis 2008 i 2009 va ser un compromís de Conxita Marsol durant la campanya electoral. Posteriorment, la cònsol major va argumentar que no el podia dur a terme perquè la corporació encapçalada per Jordi Minguillón ja havia executat la sentència del Tribunal Superior. Ho va fer el novembre del 2015, quan va notificar individualment a cada empleat que se li aplicava la rebaixa del 10% en el GAdA. Davant d’aquesta actuació, el Sitca va presentar un incident d’execució. És arran d’això que la Batllia va emetre un aute en el qual s’indicava que la corporació no havia executat correctament la sentència, ja que havia continuat partint de criteris generals. El cas del GAdA es remunta al 2010, quan el Sitca va portar a la justícia l’acord de la junta de govern amb què s’adoptava la rebaixa del complement. El 2013, la Batllia va emetre una sentència que deia que no era correcte aplicar la reducció de forma generalitzada. 

 

 

 

 

gada
Comú d'Andorra la Vella
sitca

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte