Diari digital d'Andorra Bondia
L’INAF valora avui la situació de bloqueig de la renda variable
L’INAF valora avui la situació de bloqueig de la renda variable

L’INAF valora avui la situació de bloqueig de la renda variable


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El president del consell d’administració de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), Raül González, i la directora general, Maria Cosan, compareixeran avui davant la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera per exposar quina valoració fan de la situació en què es troben Vall Banc i els seus clients, especialment pel que fa a les posicions de renda variable que estan bloquejades i que per tant no han pogut ser traspassades a la nova entitat.
Si més no així ho esperen els integrants de la comissió especial, sobretot el conseller general del Partit Socialdemòcrata Pere López, que ja va fer una pregunta sobre aquesta qüestió en la sessió de control de la setmana passada i que va alertar que “ens sembla que la situació és més greu encara que el que va explicar el ministre”.
Tot i això, i com va apuntar el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, el bloqueig de la renda variable és una qüestió que s’està “dirimint” i sobre la qual hi pot haver “algunes reserves per part de l’INAF”. Malgrat tot, Baró confia que la nova compareixença dels responsables de l’Institut Nacional Andorrà de Finances  “aportarà llum en funció de les preguntes que facin els consellers”.
Així mateix, Baró, que va recordar que encara hi haurà noves compareixences i que s’habilitaran els mesos de gener i febrer perquè la comissió es pugui reunir, va fer un balanç “notable” de la feina que ha fet des de la posada en marxa i que, en l’àmbit de “la prospecció i la diagnosi”, comença a arribar a  unes “conclusions interessants”. Tot i no voler avançar cap de les conclusions, Baró sí que va destacar el treball que s’ha fet en relació amb el tercer pagador.

INAF
comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera. BPA
Maria Cosan
Raül González

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte