Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir.
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir.

L’índex de preus al consum del 2020 se situa en el -0,2%


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Tal com ja va apuntar el càlcul avançat de l’índex de preus al consum fet públic la setmana passada, l’IPC del 2020 s’ha situat en el -0,2%, segons va confirmar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, que va precisar que el Govern va donar ahir el vistiplau al decret que determina la inflació de l’any.

El ministre, que va recordar que l’índex “va en la línia de les previsions” que s’havien estimat, va destacar que l’evolució de l’IPC ha seguit també la línia de la progressió dels veïns, ja que, amb dades del càlcul avançat, a Espanya se situaria en el -0,5% i a França en el 0%.

Així mateix, Jover, que va destacar que la inflació negativa “es pot explicar per diversos factors”, va apuntar als grups del transport i de begudes alcohòliques i tabac com els que han influït de forma positiva a l’índex. El primer, tot i situar-se al -5,3% ha registrat un creixement de tres dècimes a causa de l’augment de preu de carburants i lubricants, mentre que el segon ha crescut dues dècimes a conseqüència de l’apujada de preu de les begudes alcohòliques. En canvi, els grups que han tingut una influència més negativa en l’índex de preu han estat el de l’alimentació i begudes no alcohòliques, que ha registrat una disminució de set dècimes per la caiguda de preus dels productes frescos, el del vestit i calçat, on els preus han davallat sis dècimes per les rebaixes i el de l’hostaleria i restauració, que ha passat del 0,9% al 0,5%.

Sis nous agents de duana i dotze policies

Un cop superat el període de formació, el Govern va acordar ahir el nomenament de sis nous agents de duana en període de prova, segons va explicar el ministre portaveu, Eric Jover, que va precisar que aquest període serà de dotze mesos per als cinc agents que han accedit al cos per edicte extern i de sis per a qui ho ha fet per concurs de mobilitat.

El ministre va informar que s’ha nomenat també dotze agents de policia, en aquest cas en període de formació que iniciaran el 18 de gener. Es tracta dels 12 dels 55 candidats que es van presentar a l’edicte per cobrir 9 places. Així, tres queden en reserva de plaça tot i que faran igualment la formació.

Subvenció de 95.000 euros a Ramaders d’Andorra

El consell de ministres va acordar ahir l’adjudicació dels ajuts al foment de la producció de productes de qualitat controlada dels vedells, poltres, corders i cabrits sacrificats de l’1 d’octubre del 2020 al 31 de desembre del 2020, subvenció que ha recaigut a Ramaders d’Andorra per un import de 94.910 euros.

De fet, com va recordar el ministre portaveu, Ramaders d’Andorra és per ara l’única societat autoritzada a utilitzar el segell oficial de control i garantia Carn de Qualitat controlada d’Andorra per la comercialització de les carns i productes carnis que s’obtenen dels animals de renda criats amb procediments productius degudament regulats i controlats.

L’índex de preus al consum
2020
situa
-0
2%

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte