Diari digital d'Andorra Bondia

Llum verda de França a la negociació del conveni per evitar la doble imposició


Escrit per: 
M. S. C. / M. F.


França ha donat llum verda per a l’inici de les negociacions per arribar a un conveni que eviti la doble imposició.

Aquest vistiplau ja s’ha materialitzat de fet en una primera reunió tècnica que ha tingut lloc a París, tal com va exposar el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va expressar la satisfacció de l’executiu per aquesta resposta favorable, perquè creu que és “un símptoma” de la voluntat dels dos països d’avançar de manera ràpida cap a la signatura de l’acord. De fet, tot i que no va voler aventurar cap termini sobre quan es pot concloure aquesta negociació, el portaveu de l’executiu va exposar que la intenció d’Andorra seria que es pogués cloure la redacció del conveni abans que se celebrin les eleccions presidencials a França.
Cinca va afegir que “signar aquest primer conveni i amb França serà una garantia” per als pròxims convenis de no doble imposició que pugui abordar Andorra i va recordar que seria “una targeta de presentació potent”.
D’aquesta manera, Cinca no va poder ocultar “l’optimisme” davant aquesta resposta favorable de França, ja que va recordar que si no hi ha aquests acords per evitar la doble imposició, especialment amb els països amb què hi ha més intercanvi econòmic, difícilment l’obertura econòmica tindrà “els resultats desitjats”. En aquest sentit, va reiterar que l’executiu considera aquests convenis “una pedra angular” per a l’obertura.
Cinca va reiterar que s’estan posant “tots els mitjans” que el país té a l’abast per poder avançar de pressa en aquestes negociacions. El ministre va reconèixer que un dels handicaps d’An­dorra és que no té una experiència en aquest tipus de tractats com la que pot tenir França i que hi ha sobre la taula “un esborrany” del que es considera que ha de preveure aquest acord, i és per això que encara “s’aprecia” més la voluntat expressada per l’Estat veí del nord.

Conveni amb Espanya
Pel que fa al conveni amb Espanya, va recordar que tot just el nou Govern comença a funcionar i que, malgrat el parèntesi de les eleccions, són coneixedors de la voluntat d’Andorra “d’enfortir” les bones relacions que hi ha i començar les negociacions, també, de manera immediata.

D'altra banda, el consell de ministres va encomanar ahir al ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, que acceleri la licitació de l’obra pública que hi ha prevista per aquest any amb la intenció que les obres que es puguin adjudicar serveixin per pal·liar la difícil situació que està vivint el sector de la construcció.
D’aquesta manera, ja ahir mateix es van acordar un seguit d’obres a la xarxa viària destinades a evitar els despreniments de roques. L’import global d’aquests treballs serà de 498.000 euros, tal com va posar en relleu el ministre portaveu, Jordi Cinca.
Cinca va reconèixer que les inversions que hi ha previstes en el pressupost 2012 són “minimalistes”, però malgrat això va exposar que esperen que serveixin per minimitzar la “severitat” amb què el sector està patint la crisi econòmica.
Els treballs que es van licitar ahir corresponen a la campanya de tractament de talussos de la xarxa de carreteres, unes actuacions que aquest any se centraran en la millora de tres trams de la xarxa viària. Així, els treballs que estan previstos a través d’aquestes licitacions són unes obres a la carretera general 1, a la zona de la borda del Sabater, i dos trams de la carretera general 3, a l’alçada dels túnels de Sant Antoni.
L’executiu va posar en relleu que les persones interessades podran recollir la documentació reguladora al servei de Tràmits de l’edifici administratiu del Prat del Rull. La data límit de presentació de les ofertes serà el 16 de març.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte