Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.

Llum verda a una llei més garantista per a l’administrat


Escrit per: 
Redacció

El Govern ha aprovat avui, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el Projecte de llei del procediment contenciós administratiu que “modernitza i millora” el procediment vigent en l’actualitat i que està regulat per una normativa preconstitucional de l’any 1989. Una de les modificacions substancials introduïdes pel nou text, que iniciarà ara la seva tramitació parlamentària, és  que estableix que en matèria administrativa i en primera instància tots els assumptes seran tractats per un tribunal unipersonal format per tant per un sol batlle, cosa que ha de “donar més agilitat i eficiència a l’administració de justícia”. 

D’altra banda, una de les novetats que introdueix el text és l’assistència preceptiva per part d’un lletrat. Per Rossell aquest fet “dona més seguretat jurídica als administrats ja que tindran un advocat que pugui defensar el seus interessos”. 
Així mateix, el projecte de llei estableix tot un seguit de nous terminis per a les diferents fases del procés contenciós administratiu amb l’objectiu d’agilitar-lo. Una de les principals millores en aquest sentit és l’establiment d’un termini de 30 dies hàbils per dictar sentència. Rossell ha recordat que fins ara no hi havia cap termini establert i això no només dilatava el final del procediment, sinó que a més creava inseguretat.

Altres garanties per a l’administrat consisteixen en el fet d’ampliar d’un a dos mesos el termini per formular una demanda des de la publicació de la norma o de la notificació de l’acte administratiu que es vol recórrer, així com el fet que el recurrent pugui notificar al tribunal si considera que l’expedient que se li ha lliurat no està complet. Aleshores l’Administració tindrà un termini de temps per aportar la documentació requerida. La nova llei finalment modifica la Llei de taxes judicials i les simplifica.

josep maria rossell
justícia
Interior
llei de procediment contenciós-administratiu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic