Diari digital d'Andorra Bondia
Reunió de l'Observatori de la igualtat, ahir a l'edifici administratiu.
Reunió de l'Observatori de la igualtat, ahir a l'edifici administratiu.

L’observatori analitzarà les dades sobre igualtat i no-discriminació


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, i el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, van presidir ahir la primera reunió del ple de la comissió de la igualtat, segons va informar el Govern en un comunicat. Es tracta d’un òrgan assessor que té l’objectiu de contribuir al coneixement de la situació de les dones i les persones pertanyents als col·lectius amb risc de vulnerabilitat a Andorra per a una millor presa de decisions, planificació i avaluació de les polítiques públiques.

Així doncs, l’observatori s’encarrega de la recopilació i anàlisi de totes les dades existents sobre la igualtat i no-discriminació, responent a la necessitat de disposar d’un sistema nacional de producció de dades i indicadors estadístics per poder fer anàlisis precises. 

Alhora, l’organisme se centra a impulsar la desagregació de dades per sexes en les estadístiques i recerques que es portin a terme a Andorra per aprofundir en l’estudi sobre la realitat social a partir de la identificació i l’anàlisi de les desigualtats. D’aquesta forma, es pot realitzar una diagnosi fiable i vàlida sobre els avenços en la igualtat d’oportunitats i avaluar les polítiques plantejades amb aquesta finalitat per poder corregir les desigualtats. En aquest sentit, les àrees d’intervenció de l’observatori que es proposen inicialment es concreten en participació política i social; educació, cultura i coneixement; treball, ocupació i empresa; polítiques socials; medi ambient, urbanisme, habitatge i mobilitat; salut; i justícia i seguretat. De fet, el mateix organisme també treballa per analitzar l’evolució i els motius de la persistència de les desigualtats entre dones i homes i les persones integrants de col·lectius de més vulnerabilitat. Per aquest motiu, el reglament de l’observatori de la igualtat preveu l’elaboració d’un pla i una memòria anual de les accions desenvolupades per l’ens. S’estableix que el ple es reuneixi dues vegades l’any amb caràcter ordinari.

observatori
analitzar
dades
igualtat
no-discriminació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic