Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la visita de la secretària general de l’OIF, avui.
Un moment de la visita de la secretària general de l’OIF, avui.

L’OIF ofereix un programa per millorar el domini del francès dels funcionaris


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / Foto: SFGA

L’Organització Internacional de la Francofonia (OIF) posarà a disposició d’Andorra un programa encaminat a millorar els coneixements de francès del personal de l’Administració. El cap de Govern, Xavier Espot, ha afirmat que fa anys que es constata que el domini d’aquesta llengua no es troba al “nivell d’excel·lència que ens hem autoimposat”. D’aquesta manera es vol que el francès gaudeixi d’una presència tan important com la que ha tingut fins ara al costat d’altres llengües, ja que el Principat aposta pel multilingüisme. 

Per Espot, aquest és un exemple que evidencia com les organitzacions internacionals no estan desvinculades del dia a dia dels ciutadans. De fet, ha explicat que l’enriquiment és mutu, i mostra d’això és l’interès que va expressar ahir la secretària general de l’OIF, Louise Mushikiwabo, per exportar les iniciatives de participació ciutadana impulsades pel Principat. Mushikiwabo s'ha desplaçat avui a Andorra per conèixer la realitat del país de més a prop, ha dit Espot. La secretària general de la Francofonia ha aprofitat per destacar el paper actiu que té Andorra dins d’aquesta organització en la qual no hi ha petits estats, sinó que tots els membres compten, ha assenyalat. La visita ha tingut lloc en el marc de la pandèmia de coronavirus i sobre aquesta qüestió Mushikiwabo ha expressat la voluntat d’acompanyar els estats membres en aquests moments de dificultats.

Una de les iniciatives que s’ha posat en marxa és un fons adreçat a les dones que han perdut el mètode de supervivència durant la crisi originada per la Covid-19, principalment a Àfrica, el Carib i el Líban. El projecte compta amb un pressupost de 3 milions d’euros al qual Andorra hi ha contribuït en 40.000 euros, una ajuda remarcable, segons la secretària general. Aquests diners aniran destinats a projectes impulsats per les dones en l’àmbit del petit comerç, l’educació i la formació privada, o activitats relacionades amb la innovació. L’objectiu és que aquests ajuts es mantinguin més enllà de la crisi. Les dues parts han tractat altres aspectes relacionats amb l’educació, el desenvolupament sostenible i la innovació i transició digital, entre d’altres.

OIF
programa
Frances
funcionaris

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte