Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Pere López.
El conseller general del PS Pere López.

López alerta dels dubtes que genera el crèdit per a l’AREB


Escrit per: 
Redacció

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha enviat un correu electrònic a la resta de parlamentaris en què  els facilita la documentació rebuda via demanda d’informació sobre les despeses que s’han de cobrir amb el crèdit extraordinari per a l’Agència Estatal de Resolucions d’Entitats Bancàries (AREB), segons va informar ahir la formació en un comunicat.
El projecte de llei de crèdit extraordinari ha estat objecte d’una esmena a la totalitat per part del consellers generals socialdemòcrates, esmena que  s’ha de votar en la sessió del Consell General prevista per a demà. Davant d’aquesta votació, López alerta la resta parlamentaris que, analitzada la documentació, les actuacions que es volen finançar amb aquest text legislatiu poden suposar vulneracions legals i que hi ha seriosos “dubtes” en relació amb l’ús dels diners públics. 
En el correu electrònic, López posa de manifest que la data d’adjudicació definitiva de les despeses és el 12 de desembre del 2017 i, per tant, molt posterior al gruix de les despeses que es volen finançar (iniciades l’any 2015, segons el quadre adjunt rebut), un fet que “és absolutament irregular amb la Llei de finances públiques”, d’aplicació per a l’entitat d’acord amb els informes del Tribunal de Comptes.
Així mateix, el conseller general del PS assegura també que l’adjudicació no respecta la Llei de contractació pública, a la vegada que no es donen els motius per a una adjudicació directa. En aquest sentit, López precisa que es pretén justificar amb tres arguments que no es donen en la contractació en qüestió: caràcter urgent, especificitat tècnica de l’encàrrec i confidencialitat. El primer perquè l’adjudicació s’ha efectuat amb posterioritat, el segon, ja que no es justifica en l’informe d’adjudicació, mentre que, pel que fa a la confidencialitat, considera que quedaria garantida per qualsevol altre professional “a causa del secret professional que els és d’aplicació”.

López
alerta
dubtes
genera
Crèdit
AREB

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte