Diari digital d'Andorra Bondia
López alerta que l’endeutament ha crescut en 27 milions d’euros
López alerta que l’endeutament ha crescut en 27 milions d’euros

López alerta que l’endeutament ha crescut en 27 milions d’euros


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

Els grups parlamentaris de l’oposició critiquen els resultats del tancament pressupostari del 2016 del Govern. Per una banda, des del grup parlamentari socialdemòcrata, el president del grup mixt, Pere López, critica que es lliuressin els documents als grups “dimarts passat a última hora quan el límit legal era l’1 d’abril”. Tenint els números a la mà, López critica que el ministre de Finances, Jordi Cinca, hagi evitat dir que “l’endeutament ha crescut prop de 27 milions d’euros, perquè és una informació que el Govern ha d’explicar a banda del superàvit”, va dir.  
Al parer del president del grup socialdemòcrata, “és poc elegant que es presenti en un PowerPoint la liquidació de comptes sense que la resta dels grups tinguem la informació completa, perquè presentar dilluns el pressupost sense que al grup tinguem la informació és faltar una mica a la realitat perquè avui, amb l’apunt de l’increment del dèficit, donem un contrapunt al que va dir dilluns el ministre”.
López, però, també va assenyalar que hi ha 68 milions d’euros d’impostos impagats, pendents de pagament, una partida que ha crescut més de 20 milions respecte de l’any anterior “i de la qual farem un seguiment”. 
Per altra banda, des del grup liberal la consellera general Judith Pallarés va manifestar que el superàvit anunciat  “ve gràcies als beneficis d’Andorra Telecom” i, quant a la resta de capítols, Pallarés va destacar que l’executiu “no redueix la gran despesa de funcionament, que creix cada any, i pensem que això és preocupant i que s’ha de regular”. A banda, en el capítol d’inversions van indicar que “s’ha liquidat una inversió inferior a la prevista i això també afecta els números”. Va remarcar l’increment dels impostos, “però mentre la despesa pública continua creixent en el capítol de funcionament”. “El pressupost és un global i no sempre es podran agafar els beneficis d’Andorra Telecom”, va concloure la  consellera liberal. 

 

Pere López
endeutament
pressupost
tancament pressupostari
Judith Pallarés
beneficis
Andorra Telecom

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte