Diari digital d'Andorra Bondia
Pere Baró i Pere López durant la roda de premsa d’aquesta tarda.
Pere Baró i Pere López durant la roda de premsa d’aquesta tarda.

López carrega contra Espot per no reconèixer la fi de la legislatura


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: PS

El president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha carregat durament aquesta tarda contra el cap de Govern, Xavier Espot, per les declaracions que va fer dimarts al vespre a Encamp segons les quals "no tenia clar que que el 31 de gener hàgim netejat tota la feina legislativa que tenim pendent”. López va titllar aquesta actitud d'"incomprensible", donat que a la reunió de la junta de presidents i a la qual Espot no va assistir per segona vegada consecutiva sense tenir constància del perquè, els grups de la majoria i de l'oposició es van posar d'acord en un calendari legislatiu intens de manera que entre els dies 19, 30 i 31 de gener per evacuar tot el treball legislatiu, deixant per al 31 de gener com a últim punt de l'ordre del dia l'aprovació del pressupost. "Sembla com si tingués por a les urnes i a donar veu al poble perquè pugui deicidir cap a on vol encarar el futur", va assegurar.  Pel president del PS, aquesta manera de fer denota una manca de respecte als seus companys, a la ciutadania i a les institucions, entre les quals la Síndica general. A més, va recordar que el president del grup demòcrata, Carles Enseñat, va dir el mateix que estic dient jo quant al final de la legislatura. En qualsevol cas, va reiterar que tothom es va quedar sorprès que Espot no es presentés a la reunió ni hagués parlat amb la Síndica. "És força greu i no sé a què respon". 

Segons López, amb aquesta actitud el cap de Govern demostra que està "enrocat" i "està fent el ridícul". Sembla que no vol acceptar l'acabament de la legislatura: "ho veu tothom menys el senyor cap de Govern que sembla que es resisteix a acceptar que la legislatura s'ha acabat", va insistir. El seu projecte està més que esgotat. Potser pensa que no és un bon moment electoral per convocar eleccions a la vista dels resultats de l'Observatori, va especular. I es va preguntar: quin sentit té un consell general sense feina, esperant que passin els dies perquè el cap de Govern convoqui eleccions. "Resistir-se a reconèixer que la legislatura s'ha acabat és anar contra l'evidència dels fets", va sentenciar.  

Pel que fa les eleccions, López va dir que tenen "ganes d'eleccions i quan abans arribin millor". Així, va assenyalar que estan treballant en les llistes i el programa electoral. A més, a anunciar que el proper 25 de gener tenen el congrés de partit i que esperen llavors poder fer "anuncis importants".

Preguntat sobre el projecte de llei per millor el poder adquisitiu, López va expressar que estan d'acord amb la fórmula per calcular l'increment salarial presentada per la majoria. Ara bé, sobre el lloguer es mantenen ferms en la seva esmena d'increments de l'1,25% com a màxim per als contractes prorrogats i de no aplicar cap augment per als nous.   

Pel que fa a la valoració del darrer Observatori, el secretari general del PS, Pere Baró, va comentar alguns dels problemes que preocupen la ciutadania. Així, es va referir al del trànsit. En aquest sentit, va manfiestar que el PS segueix estan a favor del ferrocarril, mentre que el Govern ha descartat automàticament aquest projecte quan fa mesos deia que era "una possibilitat!. També es va referir a l'altra gran preocupació de la ciutadania: el poder adquisitiu, "cada vegada més baix". Aquest és el ressò que ells mateixos han tingut en les diverses trobades que han fet amb la gent.

Segons Baró, l'Observatori demostra dues maneres de fer. D'una banda, la de DA, per a qui la màxima preocupació no és el poder adquisitiu; i de l'altra, la del PS. En aquest sentit es va referir a algunes de les 16 esmenes que han fet al projecte de llei dels pressupostos. Així, va incidir en la necessitat de fer polítiques per crear habitatge a preu assequible destinant la partida del recinte multifuncional a fer-ho possible o bé els diners que les empreses públiques aporten a Govern. Igualment, va recordar la seva aposta per fer un centre residencial de salut mental. El que esperen ara, va dir, és que DA rectifiqui i que si pensen en la ciutadania aprovin aquestes esmenes.

 

López
Espot
legislatura

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte