Diari digital d'Andorra Bondia
López amb Pedro Sánchez.
López amb Pedro Sánchez.

López comparteix el debat del PSE sobre habitatge i igualtat


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha participat aquesta setmana en el congrés que el Partit Socialista Europeu (PSE) ha celebrat a Lisboa. La delegació de la formació ha estat encapçalada pel seu president i també conseller general, Pere López, que durant els tres dies a la capital portuguesa ha pogut mantenir trobades amb importants líders de la socialdemocràcia europea com ara l’holandès Franz Timmermans, proclamat candidat del PSE a presidir la comissió europea després de les eleccions previstes pel maig; l’alcalde de la ciutat, Fernando Medina; el president espanyol, Pedro Sánchez, o el primer ministre portuguès, Antonio Costa. 

Així, durant els tres dies han treballat i compartit les polítiques que des de la formació internacional es plantegen davant els grans reptes de la societat actual, com ara la igualtat de gènere, els baixos ingressos que perceben moltes persones o l’accés a l’habitatge. 

López, que ha estat acompanyat pel membre del comitè executiu i coordinador de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra, Pere Baró, ha pogut participar en els diferents debats mantinguts pels representants del PSE. El principal punt del congrés, però, era la proclamació de Timmermans com a candidat socialdemòcrata a presidir la comissió europea després de les eleccions al maig, així com l’aprovació del tronc comú del programa electoral.

Amb el polític holandès, el dirigent del PS ha pogut parlar i intercanviar posicions, especialment al tomb de les negociacions que manté Andorra i la Unió Europea de cara a assolir un acord d’associació, però també sobre les solucions que els socialdemòcrates plantegen per a reptes de la societat europea actual, com les dificultats per accedir a un habitatge digne, la lluita per assolir una igualtat de gènere real o la realitat de moltes persones que han de sobreviure amb ingressos molt per sota dels necessaris per a una bona qualitat de vida, i per tant la necessitat d’incrementar el salari mínim.

El president socialdemòcrata també ha mantingut una reunió amb Fernando Medina, alcalde de Lisboa. L’eix de la conversa s’ha centrat en les necessitats que tenen les ciutats que al mateix temps són capitals del seu país per trobar fonts de finançament i de rebre un tractament especial per part dels seus governs.

López es va reunir també amb el primer ministre portuguès, Antonio Costa. Tots dos van abordar temes d’interès per a tots dos països i van remarcar les excel·lents relacions existents i la voluntat d’impulsar-les encara més en el futur. El dirigent del PS es va reunir també amb el president del grup socialista a l’Assemblea de Portugal, Carlos Costa, i amb el diputat Paulo Pisco, representant dels residents a l’estranger. Un dels temes que els ha volgut apropar és la proposta del PS per millorar els drets d’aquesta comunitat a Andorra, especialment la possibilitat de votar a les eleccions comunals.

López
comparteix
debat
PSE
Habitatge
igualtat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte