Diari digital d'Andorra Bondia
El director general de Capesa, Eduard López Mirmi, a la zona dels nous dipòsits quan aquests s’estaven construint.
El director general de Capesa, Eduard López Mirmi, a la zona dels nous dipòsits quan aquests s’estaven construint.

López considera un “insult” dir que s’ha de professionalitzar Capesa


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: BonDia

Tal com ha defensat el Partit Socialdemòcrata (PS) des de l’oposició al Comú d’Escaldes-Engordany durant els darrers dos mandats, la nova cònsol major, Rosa Gili, ha expressat recentment la voluntat de la corporació de convertir-se en soci majoritari de Capesa i professionalitzar encara més la societat. Aquestes paraules han caigut molt malament al director general de l’empresa, Eduard López Mirmi. El responsable de la companyia d’aigües escaldenca remarca que “no podem admetre que no som professionals, perquè això és un insult a tot l’equip”.

López Mirmi va lamentar que es facin aquestes declaracions sense verificar el funcionament de Capesa i va assegurar que els professionals que hi treballen estan “molt enfadats”. El director general de la companyia va assegurar que l’equip humà amb què compta és “el necessari i suficient”, i va afegir que ampliar-lo és “tocar el pressupost”. Amb tot, va exposar que “si podem millorar, millorarem, però sempre reduint costos”.
El director general de Capesa està en espera que des del Comú se li clarifiqui què s’entén per professionalitzar, ja que en alguns casos això vol dir “emplenar un despatx de gent”. També està pendent de tenir detalls sobre com preveu el Comú esdevenir el soci majoritari de Capesa. Així, recorda que una ampliació de capital s’ha d’acordar al si del consell d’administració i ha de ser ratificada pel 51% dels accionistes en una assemblea. La previsió és que es pugui parlar d’aquestes qüestions en la reunió del consell d’administració que tindrà lloc abans de finals de mes. Malgrat els desacords amb la consellera Cèlia Vendrell, López Mirmi assegura que la relació entre tots dos és “totalment fluïda”. Vendrell serà representant del Comú al consell d’administració de la companyia juntament al cònsol menor, Joaquim Dolsa, amb qui el director de Capesa diu tenir una “relació exquisida” al mateix temps que el considera una “persona competent”. La resta de membres del consell d’administració són Josep Pubill, Òscar Ruiz, Josep Santuré, Antoni Manzana, Antoni Moreno i el mateix Eduard López Mirmi. Capesa té 850 accionistes i avui el 6,3% és del Comú.

Nova etapa
Capesa segueix centrada en la construcció de la nova ETAP. La infraestructura, però, s’ha retardat respecte dels terminis previstos. Així, si la intenció era que l’any 2019 aquesta ja estigués funcionant, la posada en marxa no es produirà fins a finals del mes d’abril. López Mirmi explica que això s’ha produït perquè els permisos d’obres del Govern i del Comú es van retardar. Això va provocar que la construcció de la caseta que albergarà els equips de l’ETAP no comencessin fins a principis de novembre i entremig hi ha hagut les vacances d’hivern. Quant als equips tecnològics, López Mirmi va explicar que ja estan fabricats i a punt d’expedir. L’estimació del cost de la instal·lació era de 900.000 euros. Amb aquesta nova infraestructura es disposarà d’un sistema totalment renovat que permetrà filtrar la terbolesa de l’aigua i també certs bacteris abans de subministrar-hi clor. Un dels avantatges d’aquesta tecnologia és que permetrà augmentar encara més l’autonomia. López Mirmi va assenyalar que quan l’ETAP estigui en funcionament “hi haurà un salt qualitatiu molt important”.
Paral·lelament, la companyia escaldenca segueix treballant en la nova captació, que requereix la recopilació d’informació sobre la zona elegida.

López considera un “insult” dir que s’ha de professionalitzar Capesa
Comentaris: 1

Comentaris

Professionalizar en alguns casos significa contestar als escrits tramesos repetidament per afectats i pel comu, significa no utilitzar el temps i els mitjans i recursos de capesa per a temes personals i/o politics . I qui es voste per parlar en nom de TOTS els treballadors?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic