Diari digital d'Andorra Bondia
Pere López.
Pere López.

López critica la “màniga ampla” a FEDA que ha portat l’apujada de tarifes


Escrit per: 
Redacció

El Partit Socialdemòcrata (PS) segueix la seva campanya contra l’augment de les tarifes elèctriques amb una pregunta parlamentària i amb dures crítiques contra la gestió que s’ha fet de FEDA els darrers 10 anys. “FEDA és una empresa pública que sempre ha tingut un paper molt important. És titularitat dels ciutadans, no de l’actual Govern, i l’actual Govern l’ha convertit primer en una màquina de recaptació, després en una màquina de fer directors i quan arriben moments complicats, aquesta màquina no està al costat dels ciutadans”, ha afirmat el president del grup parlamentari del PS, Pere López, en una compareixença davant dels mitjans.

Per intentar entendre els motius que han portat a l’increment de tarifes, i que els socialdemòcrates atribueixen a 10 anys de gestió de la companyia “amb màniga ampla”, amb inversions “gens rendibles” i un gran increment de contractacions, avui han entrat una pregunta que s’haurà de respondre de forma oral a la sessió del Consell General del dia 21. El PS demana quin és el volum de dividends que FEDA ha pagat al Govern els últims 10 anys, el volum de diners transferits a les filials per fer projectes d’inversió (“ho estem treballant i sabem que són desenes de milions d’euros”, ha apuntat), la rendibilitat que han donat aquestes inversions i per últim, volen saber quants directors hi havia a FEDA l’abril del 2011 i quantes places de director hi ha avui, sumant-hi les filials.

El socialdemòcrata ha destacat que no es tracta “d’un tema menor”, ja que “Govern ha agafat molts milions de FEDA, FEDA ha fet una política d’inversions que no ha donat resultat i ara que estem en un moment complicat, FEDA, que és una empresa pública, d’un dia per l’altre augmenta les tarifes un 25% i sembla que potser serà més”.

De la mateixa manera ha insistit que la companyia elèctrica ha servit “per pagar alguns favors polítics o algunes compensacions, i això és molt greu”, i ha apuntat que el canvi de model de gestió, amb una flexibilització dels requisits de contractació, per exemple, ha portat molt menys controls polítics en la presa de decisions i “ara n’estem pagant les conseqüències”.

D’altra banda, la consellera Judith Salazar ha entrat una pregunta per conèixer la valoració del Govern sobre la invitació de la CEA a obrir el debat al voltant d’un increment de salaris.

López
FEDA
tarifes

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

S'en diu Monopoli i així ens va...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte