Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López.

López critica l’AREB per no donar-li informació dels assessors


Escrit per: 
Redacció/Foto: M.T.

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha denunciat la negativa de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) en facilitar-li tot un seguit de documentació reclamada abans de l’estiu, en relació als assessoraments jurídics contractats per l’entitat, segons un comunicat del PS. “En lloc de complir amb la demanda d’informació i trametre la informació requerida, com marca el reglament del Consell General, el president de l’organisme proposa que sigui el parlamentari qui la consulti a les seves dependències”, diu el comunicat. 
El PS considera que aquesta proposta arriba un cop esgotat el termini per respondre, en comptes d’haver informat amb anterioritat de la suposada dificultat per enviar la documentació, fet que impedirà que pugui consultar-la abans de la compareixença que els responsables de l’entitat han de fer aquest dimarts i, durant la qual, el polític del PS volia demanar més aclariments sobre aquests encàrrecs jurídics. Per a López, tot respon a una “burla inadmissible” i a la voluntat “obstruccionista” d’ocultar “una informació que ha de ser pública”.
El passat mes d’agost, López va presentar la demanda d’informació, mitjançant la qual demanava que li fos facilitada tot un seguit de documentació en relació als assessoraments jurídics contractats per l’AREB en el marc de les diferents causes judicials obertes arran de la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA) i el traspàs dels seus actius a Vall Banc o, en cas de ser sospitosos, el seu bloqueig. Aquests encàrrecs han suposat una despesa milionària i bona part de la qual adjudicada de forma directa i sufragada amb un crèdit extraordinari avalat únicament pels vots de DA al Consell General, segons critica el PS.  

López
AREB
critica
informació
assessors

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte