Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Pere López.
El conseller general del PS Pere López.

López demana més informació dels assessoraments per l’AREB


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López va presentar una demanda d’informació mitjançant la qual vol aprofundir en els assessoraments jurídics contractats des de l’Agència Estatal de Resolucions d’Entitats Bancàries (AREB). Cal recordar que aquests encàrrecs, fins ara, han suposat una despesa milionària, bona part de la qual adjudicada de forma directa, com va denunciar ara fa unes setmanes en sessió parlamentària on es va aprovar, únicament amb els vots favorables de Demòcrates per Andorra (DA) el crèdit extraordinari necessari per fer-hi front.

En l’escrit tramitat a Sindicatura, López sol·licita, entre d’altres, les “factures d’honoraris i provisions de fons cobrats pel bufet Badia Advocats” abans de l’encàrrec que va suposar la petició del crèdit extraordinari així com “tota la documentació del procediment de contractació o adjudicació seguit per aquests processos”.  També vol que se li facilitin els “honoraris cobrats” pel mateix despatx “pel que fa a qualsevol demanda relacionada amb la intervenció de BPA, amb indicació de la causa concreta per la qual s’ha cobrat”. 

El conseller general socialdemòcrata també demana un “llistat de tots els professionals i serveis externs contractats per l’AREB i BPA amb els corresponents honoraris percebuts (...) i pendents de percebre des de la data de la intervenció de BPA”. Una altra petició és el “document d’anàlisi de les incompatibilitats que pugui tenir el bufet Badia Advocats en assessorar a BPA, AREB i Vallbanc” així com la “relació d’altres assessoraments contractats per l’AREB” a aquest despatx. Finalment, el parlamentari vol que se li trameti la “relació d’altres assessoraments contractats per l’AREB a altres bufets del país o de l’estranger, així com la documentació del procediment d’adjudicació”. 

López
demana
informació
assessoraments
AREB

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte