Diari digital d'Andorra Bondia

López diu que les noves infraestructures de la Massana podrien permetre fer per a vianants algunes zones


Escrit per: 
Agències / Foto: N. M.

Els candidats de la llista territorial del Partit Socialdemòcrata (PS) a la Massana han passejat aquest dissabte al matí pels comerços de la parròquia per comentar les seves propostes en aquest àmbit.

El número u de la territorial, Pere López, ha parlat de com s'ha d'afavorir la dinamització de la parròquia i de com les infraestructures com l'Arxiu Nacional i la desviació de la Massana podrien afavorir millores en les comunicacions i els accessos, així com obrir noves oportunitats com per exemple fer algunes zones de vianants. El candidat suplent i ministre de Turisme i Comerç, Claude Benet, ha apostat per la sensibilització dels propietaris de locals perquè es plantegin l'abaratiment dels lloguers 'abans de permetre que els comerços hagin de tancar'.
Les propostes del Partit Socialdemòcrata en matèria de comerç passen per 'fer accions directes a través de plans de reactivació i dinamització' incloent els programes de formació i de facilitats per al finançament, segons ha explicat Pere López. Per al candidat, les infraestructures que defensa la seva candidatura, com el projecte de l'Arxiu Nacional i la desviació de la Massana, podrien afavorir la reactivació de la parròquia. Si aquestes s'arriben a desenvolupar, López opina que s'obren noves vies com la possibilitat de poder fer per a vianants algunes zones del centre de la població, que actualment es veuen afectades per les retencions de trànsit que hi ha habitualment. Aquesta proposta es podria contemplar de cara a les temporades de més afluència de visitants a l'hivern.
El candidat suplent de la llista territorial i encara ministre en funcions de Turisme i Comerç, Claude Benet, ha defensat la tasca que ha fet el Govern en aquests àmbits, i s'ha referit a les campanyes de sensibilització i a la campanya Maig com mai que s'està organitzant de la mà de tots els sectors implicats. Per evitar el tancament dels comerços ha opinat que 'cal fer, i ja es fa' una tasca de sensibilitzar els propietaris dels locals perquè es plantegin abaratir els lloguers per evitar tancament de negocis, ja que assegura que val més la pena 'tenir els locals actius que esperar a que vingui algú a qui se li pugui apujar el lloguer'.
En aquest sentit també s'ha referit a les actuacions que ha fet el Ministeri per implicar a tots els sectors, 'dialogar amb ells i no ignorar les associacions de comerciants que existeixen'. A més, Benet ha afegit que cal ajudar els nous empresaris però que també s'han de tenir en compte 'els que fa molts anys que estan oberts i que han lluitat per mantenir-se allà'.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte