Diari digital d'Andorra Bondia

López guanya l’etapa i Despres amplia l’avantatge en la classificació general


Escrit per: 
M.S.


El motociclista xilè Francisco Chaleco López (Aprilia) es va endur ahir la cinquena etapa del Ral·li Dakar Argentina-Xile, entre Copiapó i Antofagasta, per davant del francès i resident a Andorra Cyril Despres (KTM), que va ser segon i manté el liderat a la general.

Chaleco López va recórrer els 483 quilòmetres d’especial en 5 hores, 52 minuts i 40 segons, un minut i mig menys que Despres. Tercer va ser el francès David Fretigné (Yamaha), a 13 minuts i 13 segons del vencedor; el noruec Pal Ullevalseter (KTM) va ser 4t, i el portuguès Helder Rodrigues (Yamaha), 5è.
El català Marc Coma va patir un problema mecànic un altre cop, en aquesta ocasió a la roda del darrere, quan liderava l’etapa i va estar aturat durant quaranta minuts, un contratemps que l’allunya encara més del cap de la cursa.
Coma, defensor del títol, va entrar a 39 minuts i 35 segons del pilot xilè i se situa a més d’una hora i quart de Despres en la classificació general.
Amb aquests resultats, Despres continua líder una jornada més amb 37 minuts i 37 segons d’avantatge sobre el seu perseguidor, Chaleco López, que es va beneficiar de la nefasta jornada de Coma. A la tercera plaça de la general apareix Rodrigues, a 44 minuts de Despres, mentre que Coma és sisè a 1 hora, 16 minuts i 55 segons del pilot de KTM.
Per la seva part, el primer líder de la classificació general d’aquesta 32a edició, el francès David Casteu (Sherco), es va veure obligat a abandonar el ral·li després de protagonitzar una duríssima caiguda al quilòmetre 395 de l’especial del dia. Lesionat en una cama, els metges el van evacuar immediatament al bivac.
Avui, a la sisena etapa entre Antofagasta i Iquique, els pilots es trobaran amb 418 quilòmetres cronometrats de pistes llargues i sorrenques. Tancarà la jornada  un complex sector de dunes de 50 quilòmetres, amb un tobogan de sorra d’uns tres quilòmetres abans d’arribar a Iquique.
Pel que fa a la categoria de cotxes, el nord-americà Mark Miller (Volkswagen) es va adjudicar la cinquena etapa del Dakar, en què Carlos Sainz (Volkswagen) va ser segon i va accedir al liderat de la general.
El pilot madrileny va arribar a 2 minuts i 10 segons del seu company d’equip, mentre que el qatarià Nasser al-Attiyah (Volkswagen) va ser tercer i el nord-americà Robby Gordon (Hummer), quart.
El francès Stéphane Peterhansel (BMW), líder fins a la jornada d’ahir, va patir problemes mecànics, que el van obligar a aturar-se durant gairebé una hora i mitja. El brasiler Maurici José Neves (Volkswagen) va ser cinquè, i l’argentí Orly Terranova (Mitsubishi), setè, a més de 16 minuts del guanyador del dia.
Després de la cinquena jornada del ral·li, Sainz escala fins al capdamunt de la classificació, amb 4 minuts i 37 segons d’avantatge sobre el seu immediat perseguidor, al-Attiyah.
Un altre Volkswagen, el de Mark Miller, ocupa la tercera plaça, a 9 minuts i 39 segons de Sainz, i consolida el domini de la marca alemanya al Dakar, tal com va passar l’any passat.
Gordon, guanyador de l’etapa de dimarts, és el quart classificat a la general, encara que a gairebé una hora del trio de cap.
Per la seva part, el resident Bernard Errandonea (SMG) va completar l’etapa en 18a posició, a poc més d’una hora del guanyador, i retrocedeix fins al 15è lloc en la classificació general, a 2 hores 57 minuts del madrileny Carlos Sainz.
Al tancament de l’edició, en la categoria de camions, David Oliveras i Jordi Ginesta encara no havien completat la cinquena etapa del ral·li.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte