Diari digital d'Andorra Bondia

López manté que el marc fiscal hauria de comptar amb el consens dels grups


Escrit per: 
Agències


El subsíndic general, Esteve López, considera que lleis com les que han de regular el nou marc fiscal haurien de ser aprovades “gairebé amb la unanimitat” de totes les forces de l’arc parlamentari.

Així ho va expressar ahir en una entrevista al programa Ara i aquí, de Ràdio Nacional d’Andorra (RNA), en què va assenyalar que hi ha grans qüestions com aquestes o la Llei d’intercanvi d’informació fiscal que requereixen el màxim consens possible.
De tota manera, López va lamentar el fet que ha estat difícil arribar a consensos, sobretot amb Andorra pel Canvi. En aquest sentit, el subsíndic va remarcar que el problema és “veure com un grup molt minoritari numèricament vol fer valdre el seu pes multiplicat per deu, i això no és coherent”.
I és que per López, el poble va manifestar la voluntat que fos el Partit Socialdemòcrata qui governés, però sense majoria absoluta. En aquest sentit, el subsíndic considera que és normal que el programa que s’hagi d’aplicar sigui el que portava l’Alternativa, matisant-lo amb aspectes que l’altre grup minoritari vulgui aportar però tenint en compte “la força relativa” de cada una de les formacions.
Així mateix, López va reconèixer que la no aprovació del projecte de pressupost per a aquest exercici ha marcat un abans i un després al Consell General, i va lamentar que s’hagi de destinar “tants esforços” a fer lleis de suplement de crèdit i crèdits extraordinaris quan es podria dedicar aquest temps a altres qüestions.

D’altra banda, López va admetre que, durant els primers mesos de govern, els socialdemòcrates han centrat els esforços en matèria econòmica i fiscal, però va recordar que també s’ha treballat en l’àmbit social.
Finalment, el subsíndic va reiterar que si l’any vinent fos impossible aprovar el pressupost s’hauria de convocar eleccions anticipades. En aquest sentit, López va manifestar que, donada la situació política i “des d’un punt de vista partidista”, Jaume Bartumeu les hauria pogut convocar aquest any i ens “hauria anat millor com a PS”, però ha fet un “acte de responsabilitat” per mirar de complir els compromisos subscrits.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte