Diari digital d'Andorra Bondia
El diputat portuguès Paulo Pisco amb el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El diputat portuguès Paulo Pisco amb el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.

López manté que un no al text del PS “enrariria” l’inici de legislatura


Escrit per: 
M.S. / Foto: M.S.

Un no de l’executiu a la proposició de llei de modificació de la Llei del Fons de reserva de jubilació per tal que aquest destini el 10% de la seva cartera a l’adquisició de béns immobles, i que aquests es puguin posar al mercat de lloguer a un preu assequible, presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata “enrariria molt l’inici d’aquesta legislatura”.
Així ho va advertir ahir el conseller general i president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, que va demanar al Govern, a qui avui se li acaba el termini perquè presenti el seu criteri sobre aquesta proposició, que “deixi oberta la porta perquè la llei pugui seguir el tràmit parlamentari”.
I és que per a López, que va reiterar l’aposta ferma de la seva formació per “la presa de decisions efectives” respecte a la problemàtica de l’habitatge, no tindria massa sentit ni tindria massa coherència que, d’una banda, es demani la col·laboració del Partit Socialdemòcrata de cara a l’assoliment de pactes d’Estat en matèria de salut, pensions i de cara a la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea, i, de l’altra, “es doni una patacada” a l'única proposta que en aquests moments hi ha damunt la taula per fer front a la problemàtica de l’habitatge perquè ve des de l’oposició.
En aquesta línia, el parlamentari socialdemòcrata, que va destacar que “ja acceptem que hi ha qüestions tècniques millorables”, va demanar a l’executiu que analitzi “amb cura” la proposició de llei, ja que es tracta d’un text “sòlid” i que es faci des d’un punt de vista tècnic.
Així mateix, López va explicar que en la reunió mantinguda amb els responsables de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i del Fons de Reserva de Jubilació (FRJ) se’ls va deixar clar que la proposició de llei en cap moment “no penalitza ni posa en risc” les pensions ni els recursos del FRJ, i va assegurar que les consideracions i qüestions tècniques plantejades des de la CASS i el FRJ són “esmenables i solucionables”. D’altra banda, i interpel·lat sobre el discurs i el posicionament sobre la qüestió de l’avortament expressat pel copríncep francès durant la visita de la setmana passada, el president del grup parlamentari socialdemòcrata va lloar la defensa del paper del cap de l’Estat que va fer Emmanuel Macron i que deixés clar que correspon als elegits pel poble legislar allò que considerin oportú.
En aquest sentit, López va voler remarcar que “la sobirania recau en el poble” i que és aquest, a través dels seus representants, qui “ha de legislar i ho ha de fer sense amenaçes ni interferències”. I va etzibar que “és urgent” que els ciutadans reaccionin i “entenguin que hi ha partits que s’estan plegant a aquestes ingerències”, i n’hi ha d’altres “que no estan disposats a fer-ho”.

Pisco demana el suport dels residents portuguesos i anuncia millores en l’atenció consular

Convidat pel president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, el diputat del PS portuguès i representant dels residents portuguesos a l’estranger, Paulo Pisco, va ser ahir al Principat per demanar el suport dels residents portuguesos de cara a les eleccions parlamentàries del 6 d’octubre vinent i instar-los a participar en els comicis. Pisco, que es va mostrar confiat que uns 3.000 dels 7.000 residents portuguesos amb dret a vot exerciran el seu dret i es triplicarà així la participació dels anteriors comicis, va defensar la importància d’aquestes eleccions per consolidar les polítiques d’esquerra que han permès el “creixement econòmic” que ha experimentat Portugal els darrers anys i la “reducció de les desigualtats socials”. En aquest sentit, el diputat portuguès va recordar que ha estat sota governs socialdemòcrates quan les relacions entre Portugal i Andorra s’han enfortit, i va posar d’exemples el conveni educatiu (2000), l’extensió del trilateral (2007) i el conveni per evitar la doble imposició (2018), i que, per contra, els governs de centredreta només van portar el tancament de l’ambaixada i el consolat. Precisament, respecte a aquesta darrera qüestió, i tot i que no va concretar-les, Pisco que va assegurar que Andorra “és una prioritat en la política exterior portuguesa”, va anunciar millores en l’atenció consular dels residents portuguesos al Principat de cara a la nova legislatura. Al vespre, Pisco va compartir un sopar amb membres de la comunitat portuguesa i de la comissió de suport a la candidatura del Partit Socialista que s’ha creat.

López
manté
no
text
enrariria
inici
legislatura
PS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte