Diari digital d'Andorra Bondia
Pere López en la reunió de la Cosac d'aquest matí.
Pere López en la reunió de la Cosac d'aquest matí.

López participa a la reunió de la Cosac per abordar la resposta europea al coronavirus


Escrit per: 
Redacció/Foto: Consell General

El president del grup parlamentari socialdemòcrata i president de la comissió legislativa de Política Exterior, Pere López, ha participat aquest matí a la reunió de presidents de la Conferència dels òrgans especialitzats en els afers de la UE dels parlaments dels Estats membres de la Unió Europea (Cosac), que ha abordat la resposta europea comuna a un brot de coronavirus i el seu impacte en l’àmbit financer plurianual 2021–2027 així com el futur d'Europa.

López ha intervingut en el primer debat, el relatiu a la resposta europea comuna a un brot de coronavirus. D’una banda, ha posat en relleu, com han fet també altres participants, la importància del turisme per a la supervivència i la sostenibilitat econòmica de molts territoris i països, com és el cas d’Andorra, i ha ressaltat la importància que des de la UE, es portin a terme accions de promoció turística (ex. donant missatges de seguretat). D’altra banda, ha subratllat la necessitat de regles clares i comunes a Europa pel que fa la mobilitat de les persones. Actualment s’estan veient dins de la UE diferents polítiques quant a l’obertura de fronteres, de control de viatgers...i aquesta diversitat pot generar incerteses i reticències a l’hora de viatjar a altres països. Si bé la prioritat ha de continuar sent la seguretat i la salut de les persones, un cop aquestes assegurades, s’hauria d’actuar sent conscient de la importància del turisme per a molts territoris.

La Cosac és la conferència parlamentària més antiga reconeguda en els tractats de la UE, que agrupa tant representants dels parlaments nacionals membres de la UE com representants del Parlament Europeu, i on a més de ser convidats els parlaments dels països candidats a adherir-se a la UE, poden ser convidats a participar, a iniciativa de la presidència de la UE de torn, altres parlaments nacionals tercers en qualitat d’observadors, especialistes o invitats especials. Des del 2016 el Consell General, a través de la comissió legislativa de Política Exterior, participa com a observador a la COSAC Conferència, un fòrum parlamentari que, des de 1989, treballa per reforçar la legitimitat democràtica en el si de la UE, promoure un paper actiu dels parlaments nacionals en els processos de presa de decisions de la UE, i fomentar la cooperació entre els parlaments nacionals i el Parlament Europeu.

López
participa
Cosac
reunio
coronavirus
resposta
europea
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic