Diari digital d'Andorra Bondia
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.

López pregunta pels pagaments pendents del Govern a proveïdors


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

El grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat avui tres preguntes orals en relació amb l’estat dels pagaments de l’executiu a proveïdors, els impagaments de crèdits tous i la devolució parcial sobre l’impost dels hidrocarburs, que el Govern haurà de contestar en la propera sessió al Consell General prevista pel 26 de maig.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha demanat a l’executiu els motius sobre el retard de l’Administració central en els pagaments de factures a empreses i proveïdors i quins són, a data d’avui, els imports que encara no s’han pagat. Ho fa per les notícies aparegudes als mitjans de comunicació que informaven d’aquests impagaments. 

Per la seva banda, el conseller general Joaquim Miró també ha preguntat al Govern per impagaments, en aquest cas de les sis empreses que han fet fallida i que no han pogut retornar els imports sol·licitats a través dels crèdits tous que l’executiu va avalar per fer front als efectes de la pandèmia. Un import que, segons va informar el ministre portaveu, Eric Jover, ascendeix a 424.000 euros. Miró ha sol·licitat conèixer el nom d’aquestes empreses, vist que l’executiu és qui s’ha de fer càrrec d’aquests imports no pagats, i quan es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). 

Finalment, el conseller general Jordi Font ha demanat a l’executiu per la devolució parcial de l’impost especial sobre els hidrocarburs, que només s’atorga a diverses tipologies de transport. En aquest sentit, Font ha sol·licitat al Govern saber quins han estat els criteris per establir els requisits per  beneficiar-se excepcionalment d’aquesta mesura.

Montaner: sobre la UE
D’altra banda, la consellera no adscrita Carine Montaner ha entrat dues preguntes orals a Sindicatura. Així, la consellera exposa el neguit que hi d’una part del teixit empresarial pel que fa la publicació d’un article de premsa que explica que el Copríncep Macron avisa que l’Acord d’associació amb la Unió Europea haurà de comportar una revisió a l’alça del sistema fiscal. És per aquest motiu que Montaner demana si la notícia és certa i que l’executiu aclareixi en quin punt es troba aquest  tema als ciutadanns.

També relacionat amb la Unió Europea, Montaner ha preguntat si la Unió Europea acceptaria el fet que Andorra pogués conservar la seva política d’immigració amb tots els filtres existents com per exemple els antecedents penals. Al seu parer, ha estat aquesta política ha permès al Principat gaudir durant molts anys d’un nivell molt alt de seguretat ciutadana. Aquesta demanda s’emmarca en el context de preocupació ciutadana pel que fa les negociacions del capítol de la lliure circulació de persones dins l’Acord d’associació, segons exposa la consellera.

López
pregunta
pagaments
Govern
proveïdors
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic